Κ. Βελόπουλος: Πού κατέγραψε μεγαλύτερα ποσοστά και από ποιους πήρε

Στην εκλογική περιφέρεια Σερρών καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστά του Κυριάκου Βελόπουλου, το κόμμα του οποίου φτάνει στο 7,78% όντας τρίτο κατά σειρά.

Στη Δράμα καταγράφει 7,58% όντας τέταρτο ενώ στην Πέλλα φτάνει στο 6,88%. Ανεβασμένα τα ποσοστά του πάνω από το 6% στη Β’ Δυτικής Αττικής (6,04%), στην περιφέρεια Έβρου (6,4%), Ημαθίας (6,46%), Β’ Θεσσαλονίκης (6,02%), Καβάλας (6,55%), Κιλκίς (6,52%), Πιερίας (6,57%).

Στην Πέλλα είχε λάβει 7.903 ψήφους που μεταφράζεται σε ποσοστό 7,3% και στις νομαρχιακές εκλογές του 2006.

Συνολικά η Ελληνική Λύση έφτασε στο 4,13% με πάνω από 209.000 ψήφους και εκλέγει μία έδρα για το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε συγκυριακά το μομέντουμ των Πρεσπών και πήρε ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ αλλά και τη ΧΑ. Δεδομένου ότι το ΛΑΟΣ απενεργοποιείται μετά την παραίτηση Καρατζαφέρη, έρχεται να πάρει τη θέση του στον πολιτικό χάρτη.

Φυσικά, μιλάμε για τον πολιτικό τηλε-πωλητή που διαφήμιζε “αυθεντικές επιστολές του Ιησού” και χάπια Trelopone.

O ίδιος ξεκίνησε από το κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη και είναι γνωστός και από την πορεία του στους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Το κόμμα “Ελληνική Λύση” είναι ένα νέο πολιτικό μόρφωμα ακροδεξιών θέσεων που στηρίζεται εν πολλοίς σε μέλη και θέσεις που κάποτε υποστήριζε το ΛΑΟΣ. Ιδρύθηκε το 2016, ένα χρόνο μετά την αποχώρηση Βελόπουλου από τη ΝΔ στην οποία είχε προσχωρήσει το 2015 χωρίς να κατέβει όμως σε εκλογικές διαδικασίες.

Σε δήλωσή του που διένειμε μέσω των λογαριασμών του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αρχίσαμε “τον δρόμο του δύσκολου έργου να αλλάξουμε την Ελλάδα”.

“Μας κορόιδευαν, μας φίμωναν, αλλά η απάντηση ήρθε από τους Ελληνες. Κερδίσαμε. Φτάσαμε να είμαστε στις ευρωεκλογές οι νικητές. Πάμε λοιπόν για τη μητέρα των μαχών, των εθνικών εκλογών. Δεν φτάνει μία νίκη στις ευρωεκλογές. Θέλουμε μία εθνική νίκη στις εκλογές. Να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισχυρή, να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Πρώτα οι Έλληνες”.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε καταφέρει να εκλεχθεί βουλευτής στις εκλογές του 2007 και του 2009 στη Β’ Θεσσαλονίκης με το κόμμα του Καρατζαφέρη.

Σχετικά Νέα