Κ. Βελόπουλος: Η ΝΔ διακατέχεται από το σύνδρομο του ρεβανσισμού των “βολεψάκηδων”

Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει τη “φωτογραφική” τροπολογία που προβλέπει την “εκπαραθύρωση”της κ. Θάνου από την θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού , η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αναγκάζεται να πει τα εξής:

Η ιστορία της κ. Θάνου μας θυμίζει τους “βολεψάκηδες”(ΣΥΡΙΖΑ) και τους “ξεβολεψάκηδες” (ΝΔ), που θέλουν να “βολέψουν” τα δικά τους “παιδιά”. Δυστυχώς και η ΝΔ διακατέχεται από το σύνδρομο του ρεβανσισμού των “βολεψάκηδων”. Όταν δεν είναι δικά μας “παιδιά” ( είτε είναι ικανά, είτε ανίκανα) τα «ξεβολεύουμε».

Να σημειώσουμε, ότι η Βασιλική Θάνου διορίστηκε νέα πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού το Δεκέμβριο του 2018.

Η επιστολή της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μαργκρέτε Βεστάγκερ (Margrethe Vestager) στις αρχές Φεβρουαρίου του 2019 η οποία επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας συγχαρητήρια στην κυρία Θάνου για το διορισμό της και φυσικά χωρίς να κάνει ουδεμία νύξη περί έλλειψης αντικειμενικότητας.

Ακολουθεί το κείμενο αλλά και η επιστολή της επιτρόπου προς την κυρία Θάνου όπως αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα από την επιτροπή ανταγωνισμού

«Αγαπητή κα Θάνου-Χριστοφίλου,

Θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στη θητεία σας.

Εκτιμώ την εποικοδομητική συμβολή της Αρχής σας και την καλή συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις άλλες εθνικές αρχές ανταγωνισμού του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανταγωνισμού, η οποία είναι πολύ σημαντική για τη διασφάλιση της συνεπούς εφαρμογής των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ.

Έχω την πεποίθηση ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη γόνιμη συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα με την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού .

Ανυπομονώ να λάβω ενημέρωση για την εκδήλωση που σκοπεύετε να διοργανώσετε στην Αθήνα . Θα ήταν μεγάλη χαρά μου να μπορέσω να παρευρεθώ, εφόσον το επιτρέψουν οι λοιπές υποχρεώσεις μου.»

Σχετικά Νέα