Κ. Μητσοτάκης στο υπ. Μετανάστευσης: Έχουμε πολλή δουλειά αλλά στο μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι – Τι είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ευχήθηκε στο νέο υπουργό καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο δημιουργήθηκε στις αρχές μιας πολύ μεγάλης κρίσης το 2020 και τόνισε πως η χώρα υλοποιεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

«Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η κυβέρνηση είναι θετικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «εργαζόμαστε να αυξήσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων ώστε να έχουμε μια σταθερή ροή χρηματοδότησης» με την Ελλάδα να διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό.

Υπογράμμισε επίσης ότι αναγνωρίζεται η υποδειγματική δουλειά που έχει γίνει από τη χώρα μας και σημείωσε πως το υπουργείο αντιμετωπίζει και τις νέες προκλήσεις της νόμιμης μετανάστευσης.

Αναφερόμενος στα ασυνόδευτα ανήλικα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει γίνει αξιοσημείωτη δουλειά για πονεμένες ψυχές που έφτασαν από τραυματισμένες περιοχές και πως είναι αποστολή που έχουμε φέρει εις πέρας και έχουμε εισπράξεις τα εύσημα.

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στο υπουργείο αλλά στο μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Συζητήσαμε τα προβλήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση και δεχθήκαμε τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού
«Συζητήσαμε την υφιστάμενη κατάσταση, προσδιορίσαμε τις προτεραιότητες όπως έχουμε αποσαφηνίσει για λογαριασμό του υπουργείου. Συζητήσαμε τα προβλήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, αυτά που θα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον και βέβαια δεχθήκαμε τις κατευθύνσεις και την οδηγίες του Πρωθυπουργού» τόνιε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Πρωθυπουργό.

«Σχετικά με τις επόμενες ενέργειες σε όλο το πεδίο της ευθύνης του υπουργείου μετανάστευσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος είναι πρόβλημα αιχμής για την Ελλάδα, είναι πρόβλημα εμείς για την Ευρώπη», συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «καλούμαστε να συνεχίσουμε στη γραμμή που θέσαμε όσον αφορά την αποθάρρυνση και καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και καλύτερη διαχείριση της νόμιμης μετανάστευσης».

«Συζητήσαμε για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα υπόλοιπα προβλήματα ιδίως στην καθημερινότητα της διαχείρισης του μεταναστευτικού. Ευχαριστούμε πολύ τον Πρωθυπουργό που έκανε την τιμή να έρθει εδω στο υπουργείο και να τα βάλουμε όλα αυτά στο τραπέζι. Προσβλέπουμε αγαστή συνεργασία όχι μόνο με την ομάδα εργασίας του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και βέβαια με τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία» είπε καταλήγοντας ο υπουργός Ματανάστευσης και Ασύλου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα