Κ. Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας

“Από την καρδιά της πρωτεύουσας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα: Την Κυριακή ψηφίζουμε, τη Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα! Στις 7 Ιουλίου ανατέλλει η φωτεινή Ελλάδα που αξίζουμε!”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του χθες βράδυ στο Θησείο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι τήρησε την υπόσχεσή του από τον Ιανουάριο του 2016 όταν έγινε αρχηγός της παράταξης, να την ενώσει, να τη μεγαλώσει, να την ανανεώσει και να την κάνει την ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα. «Από την πρώτη στιγμή, μίλησα για μια Συμφωνία Αλήθειας που θα φέρει Ισχυρή Ανάπτυξη προς όφελος όλων. Τήρησα αυτήν τη Συμφωνία», συνέχισε ενώ επισήμανε πως ο ίδιος γύρισε κάθε γωνιά της πατρίδας «ακούγοντας τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον συνταξιούχο και τον δημόσιο υπάλληλο, αλλά και τον άνεργο, την νέα μητέρα και τον φοιτητή».

“Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνον η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας, είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων”, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Προσέθεσε πως η ΝΔ «είναι έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά και πρόοδο. Έτοιμη είναι και η παράταξή μας να αναλάβει τις ευθύνες της. Ξέρουμε το δρόμο, και ξέρουμε πως θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά».

«Ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου. Να ενώσω τους Έλληνες. Και να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω», υπογράμμισε και είπε ότι όσοι κυβερνούν πρέπει να θυμούνται «ότι άρχουν επί ανθρώπων, ότι άρχουν σύμφωνα με τους νόμους και ότι δεν άρχουν για πάντα».

Θέλω να ενισχυθούν οι οικογένειες. Γι’ αυτό αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά €1.000 για κάθε παιδί. Και στηρίζουμε με €2.000 την οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες. Απαντάμε έτσι στη δημογραφική απειλή, το μεγαλύτερο κίνδυνο για το Έθνος μας.

Οι πράξεις της απερχόμενης κυβέρνησης έδειξαν ότι αποτελούν κακέκτυπο των χειρότερων στιγμών της Μεταπολίτευσης

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «κλείνει και ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες». Συγκεκριμένα υπενθύμισε ότι σαν σήμερα το 2015 «με κλειστές τις τράπεζες και με το φόβο να σκεπάζει τα πάντα, η χώρα οδηγούνταν σ’ ένα δημοψήφισμα διχασμού και εξαπάτησης». Και συμπλήρωσε: «Σε ένα δημοψήφισμα που έφερε ένα 3ο βαρύ μνημόνιο. Με κόστος 100 δισεκατομμύρια, 29 νέους φόρους και 17 μειώσεις συντάξεων και μισθών».

Υπενθύμισε επιπλέον ότι σαν σήμερα το 2016 «ψήφιζαν την απλή αναλογική για να εκβιάζουν με αλλεπάλληλες περιπέτειες τη χώρα» και πως το 2017 «οι κατασχέσεις έφταναν ήδη τις 800 ημερησίως κι ο υπουργός Πολάκης καθύβριζε -για πολλοστή φορά- το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις αποφάσεις του».

Είπε δε ότι το 2018 «ο κ. Τσίπρας υποκρινόταν ότι τάχα το Μνημόνιο τελείωνε ενώ ο ίδιος είχε δεσμεύσει τη χώρα σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα για δεκαετίες». Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι «καμάρωνε για την εθνική πληγή των Πρεσπών, του Μακεδονικού που τόσο ανεύθυνα και διχαστικά διαχειρίστηκε» και «χθες μόλις, ο απερχόμενος πρωθυπουργός που δήθεν θέλει το διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό ζήτησε στην Πάτρα να μην ψηφίσουν το γιο του αποστάτη…».

“Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός” είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τόνισε πως «δεν μας αφορούν τα ψέματα μιας απερχόμενης κυβέρνησης. Οι πράξεις τους έδειξαν ότι αποτελούν κακέκτυπο των χειρότερων στιγμών της Μεταπολίτευσης. Και τα λόγια τους ηχούν σαν αντίλαλος ενός παρελθόντος που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω».

Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Γι’αυτό μειώνουμε τον 1ο φορολογικό συντελεστή από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι €10.000, κρατώντας σταθερό το αφορολόγητο. Και ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για κάθε ιδιοκτησία, παντού στη χώρα.
Με τα μέτρα του προγράμματος της ΝΔ θα αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας

«Αντί για φόρους κι εισφορές, εμείς επιλέγουμε επενδύσεις για νέες, καλοπληρωμένες δουλειές. Κι αντί ο δημόσιος πλούτος διαρκώς να συρρικνώνεται και να αφήνει τους πολίτες χωρίς ελπίδα με επιδόματα φτώχειας, αλλάζουμε ρότα», ανέφερε και είπε πως όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί με τον κατώτερο σε διπλάσιο ποσοστό ώστε να φτάσει σε μια τριετία στα 730 ευρώ.

«Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας», συνέχισε και αναφέρθηκε αναλυτικά και συγκεκριμένα στις δεσμεύσεις του για μία σειρά από μειώσεις φόρων. Επ’αυτού είπε πως αυτά θα ψηφιστούν από τη νέα Βουλή μέσα στον πρώτο μήνα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, με βάση το χρονοδιάγραμμα που αναλυτικά έχει παρουσιάσει από την πρώτη μέρα του 2020.

Μεταξύ άλλων είπε ότι εγγυάται το ύψος των συντάξεων και των επιδομάτων, αναφέρθηκε στις μειώσεις των εισφορών για σύνταξη και στην κατάργηση σταδιακά του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Θέλω προπαντός δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται! Στο τέλος του 2023 οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί από τις 850.000 που είναι σήμερα στις 560.000», τόνισε επαναλαμβάνοντας πως το πρόγραμμά της ΝΔ στοχεύει στη μαζική προσέλκυση επενδύσεων ενώ εξήγησε ότι «με επενδύσεις και ανάπτυξη 4% το χρόνο θα πετύχουμε το στόχο μας».

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι θα αυξηθεί το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ότι θα στηριχθεί με 2.000 ευρώ η οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες, ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού και τα πολυτεκνικά επιδόματα θα επανέλθουν στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018.

Μίλησε επίσης για αύξηση 1 δισ. ευρώ στο κονδύλι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, για ενίσχυση κατά 200 εκατομμύρια των επιδομάτων και στην εφαρμογή προγραμμάτων για να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες 50.000 μακροχρόνια άνεργοι.

Θέλω δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται! Θα το πετύχουμε με μαζική προσέλκυση επενδύσεων και αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Είναι υποχρέωσή μας, ειδικά στη νέα γενιά που αξίζει να βρίσκει εργασία στην Ελλάδα αντί να διαλέγει το δρόμο της ξενιτιάς.

«Και για να διασφαλισθούν όλα αυτά θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη. Γι’ αυτό μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και το φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%. Και ο ΦΠΑ υποχωρεί, με στόχο δύο βασικούς συντελεστές: 11% και 22%, αντί για 13% και 24%. Ενώ διατηρείται κι ο ελάχιστος συντελεστής του 6%», συμπλήρωσε ενώ μίλησε για ρύθμιση με τόλμη των «κόκκινων» δανείων.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στους επιχειρηματίες ότι θα μειώσει μεν φόρους και εισφορές αλλά και εκείνοι θα πρέπει να επενδύσουν στη χώρα, να πληρώνουν φόρους και εισφορές, να προστατεύουν το περιβάλλον και να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι όλοι περιμένουν από τη ΝΔ ένα κράτος με λιγότερη γραφειοκρατία στην υπηρεσία του πολίτη, παιδεία συνδεδεμένη με την οικονομία που θα προσφέρει γνώση και δουλειά, ποιοτική δημόσια Υγεία για όλους και η Αθήνα να ξαναγίνει μια πόλη στην οποία όλοι θα αισθάνονται ασφαλείς.

Επιπρόσθετα είπε ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται μέσα στον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης», ότι το Κράτος Δικαίου επανέρχεται παντού και ότι χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε δημοκρατία. «Δεν θα είναι εύκολο και θα απαιτηθεί συνεργασία πολλών για αυτό. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε».

Φύλαξη συνόρων και ασφάλεια

Στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει, διαμήνυσε ο Κ Μητσοτάκης στους «μπαχαλάκηδες» όπως τους χαρακτήρισε. Ο πρόεδρος της ΝΔ καταδίκασε την επίθεση στην Athens Voice, την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατική».

Γι’ αυτό είπε ότι 1.500 νέοι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν αμέσως τα σώματα ασφαλείας, όλοι οι άνδρες θα αποκτήσουν σύγχρονο εξοπλισμό και νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, θα ανανεωθεί σε ένα χρόνο ο στόλος των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και θα αλλάξουν άμεσα διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι η φύλαξη και η προστασία των συνόρων μας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει δρομολογήσει την πρόσληψη 10.000 νέων συνοριοφυλάκων. «Θα διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες στα κέντρα υποδοχής και θα εφαρμόσουμε νέα διαδικασία χορήγησης ασύλου. Πολύ πιο γρήγορη και απλή. Και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο, γιατί η αίτηση του απορρίπτεται, επιστρέφει στην Τουρκία, βάση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στις ευρωεκλογές οι πολίτες «είπαν ένα ηχηρό όχι στην εξαπάτηση και στην ανικανότητα της απερχόμενης κυβέρνησης και τώρα καταδικάζουν την προπαγάνδα των ανύπαρκτων απειλών και του τεχνητού φόβου».

Την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους

«Την Κυριακή, ωστόσο, όλα ξεκινούν από την αρχή. Οι κάλπες θα είναι άδειες. Και θα πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Αν στις Ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές βάλαμε τη μονογραφή μας για την πολιτική αλλαγή, τώρα πρέπει να την υπογράψουμε οριστικά με την ψήφο μας», συμπλήρωσε απευθυνόμενος, όπως είπε, σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές. Είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους.

«Δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις. Είναι η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης και της συμμετοχής», υπογράμμισε και απευθύνθηκε σε όσους απογοητεύτηκαν και επέλεξαν – όπως χαρακτηριστικά είπε – κόμματα «μιας χρήσης».

Να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές

Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουμε «με λογισμό και με όνειρο», όπως έχει πει και ο εθνικός μας ποιητής, τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Προσέθεσε πως “δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα”.

Συμπλήρωσε πως “σας καλώ να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας”. Είπε ότι “οι Έλληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ. Δεν αντέχουν νέα πειράματα. Ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και κομματικά παζάρια”.

Η Ελλάδα, τόνισε, έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση και καθαρό πολιτικό ορίζοντα, «έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση της Ν.Δ»

Η αναγέννηση της Ελλάδας, πρόσθεσε, θα έλθει μόνο από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία για να μπορεί να αποφασίζει σωστά, να φέρνει γρήγορα αποτελέσματα και για να απευθύνεται στους εταίρους μας, οπλισμένη με την εντολή ενός ολόκληρου λαού.

«Εμπρός, λοιπόν, για μια μεγάλη νίκη την Κυριακή. Για την Ελλάδα που αξίζουμε και μπορούμε. Για να πάμε ενωμένοι μπροστά. Για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα. Για Ισχυρή Ανάπτυξη σε μια Αυτοδύναμη Ελλάδα. Ελάτε να κάνουμε την επόμενη Κυριακή γιορτή όλων των Ελλήνων», κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα