

Η βιομηχανική παραγωγή της Taly μπορεί να μειώθηκε για δεύτερο μήνα τον Ιανουάριο λόγω του αυξανόμενου κόστους ενέργειας και των ελλείψεων εφοδιασμού, θέτοντας την οικονομική ανάπτυξη σε “σοβαρό κίνδυνο”, δήλωσε το λόμπι εργοδοτών Confindustria, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε περίπου 1,3% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, μετά από πτώση 0,7% τον Δεκέμβριο, ανέφερε ο όμιλος σε δήλωση.
Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,9% τον Νοέμβριο, συμβάλλοντας στην επέκταση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το τέταρτο τρίμηνο.
Η συρρίκνωση τον Ιανουάριο ήταν αποτέλεσμα της εκτίναξης του κόστους ενέργειας και εμπορευμάτων, καθώς και των επίμονων σημείων συμφόρησης και ελλείψεων, ανέφερε η εργοδοτική ένωση. Η Ιταλία αυτή την εβδομάδα επιβεβαίωσε στόχο αύξησης του ΑΕΠ για το 2022 άνω του 4%.
Σχετικά Νέα
Αίγυπτος: Συμφωνία στην ΕΕ για τη χορήγηση δανείων 4 δισ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χορηγήσει μακροοικονομική βοήθεια 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αίγυπτο κατόπιν συμφωνίας.
Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 44 ανθρώπων.
Η Βενεζουέλα αναστέλλει τις πτήσεις από την Κολομβία – Καταγγέλλει έλευση «μισθοφόρων»
Η Βενεζουέλα ανέστειλε τις πτήσεις από τη γειτονική Κολομβία, καταγγέλλοντας την έλευση «μισθοφόρων» που.
Οι ΗΠΑ κόβουν 60 εκατ. δολάρια από το Χάρβαρντ λόγω αντισημιτισμού και διακρίσεων
Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διακόπτει.