

“Σε ό,τι αφορά τους νέους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, έχει επιτευχθεί συμφωνία”, δήλωσε σήμερα ο Τζοβανμπατίστα Φατσολάρι, υπεύθυνος του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι Αδέλφια της Ιταλίας.
“Δεν υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες ούτε σε ό,τι αφορά την λίστα υπουργών και σήμερα το απόγευμα θα ξανασυναντηθούν για νέα ανταλλαγή απόψεων η Μελόνι, ο Σαλβίνι και ο Μπερλουσκόνι”, πρόσθεσε ο Φατσολάρι.
Αύριο το ιταλικό κοινοβούλιο πρόκειται να συγκροτηθεί σε σώμα και αμέσως μετά θα πρέπει να εκλεγούν οι πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας. Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα πραγματοποιήσει τις προβλεπόμενες διαβουλεύσεις με τα κόμματα, στο τέλος των οποίων πιστεύεται ότι, εκτός απροόπτου, θα αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Τζόρτζια Μελόνι.
Σχετικά Νέα
Ο στρατός του Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, όπου.
Λιβύη: Νέα διαδήλωση με αίτημα να εγκαταλείψει την εξουσία ο πρωθυπουργός Ντμπάιμπα
Περίπου πεντακόσιοι Λίβυοι βγήκαν στον δρόμο χθες Σάββατο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, απαιτώντας να.
Η Τουρκία απομάκρυνε εσπευσμένα 82 υπηκόους της από τη Λιβύη
Η Τουρκία προχώρησε αυτή την εβδομάδα στην εσπευσμένη απομάκρυνση 82 υπηκόων της από τη.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζει «αποτροπιασμό» για τις επεκτεινόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα εξέφρασε τον “αποτροπιασμό” του το Σάββατο για.