

Η Ιταλία ενέκρινε τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, η οποία θα στεγάσει τα περιουσιακά στοιχεία της αεροπορικής εταιρείας Alitalia που αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς η κυβέρνηση προχωρεί με το σχέδιο για την εθνικοποίηση της εταιρείας.
Το σχέδιο εθνικοποίησης, το οποίο έχει καθυστερήσει εξαιτίας πολιτικών συγκρούσεων, θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι υπουργοί Βιομηχανίας, Μεταφορών και Εργασίας υπέγραψαν αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ το διάταγμα για την ίδρυση της νέας εταιρείας.
“Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας γεννήθηκε σήμερα”, δήλωσε η υπουργός Μεταφορών Πάολα Ντε Μικέλι.
Η Alitalia, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έχει περάσει 11 χρόνια δύσκολης ιδιωτικής διαχείρισης και τρεις αποτυχημένες προσπάθειες αναδιάρθρωσης, ενώ τα προβλήματα έχουν οξυνθεί λόγω της κρίσης του κορονοϊού που έχει προκαλέσει καταστροφές στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.
Σχετικά Νέα
Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ – Φιντάν για τις επικείμενες απευθείας συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν,.
Ένας Πύργος Τραμπ στη Δαμασκό – Πώς ο αλ Σάρα επιδιώκει να δελεάσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Προσπάθεια να προσελκύσει την Ουάσινγκτον φέρεται να καταβάλει ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας, Άχμαντ.
Ουρουγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα, ο οποίος πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου, λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα
Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα πάσχει από καρκίνο του οισοφάγου σε.
Βόρεια Μακεδονία: Το αλβανικό κόμμα του υπουργού Υγείας αποχωρεί από την κυβέρνηση
Το αλβανικό κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς», του οποίου ηγείται ο υπουργός Υγείας στη.