Ιστορικό κάλεσμα Τσίπρα για μεγάλη δημοκρατική πορεία προς το λαό

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Καλούμε τους νέους και τις νέες να γίνουν η πρωτοπορία αυτού του προοδευτικού εγχειρήματος.», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του.

«Δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο βήμα για να ανταμώσουμε ξανά όλοι μαζί και να αναγγείλουμε το νέο μας ξεκίνημα, να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο, ανοιχτό, δημοκρατικό, μα πάνω από όλα ένα νεανικό κόμμα της αριστεράς», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι «σήμερα με τη διακήρυξή μας, το δημοκρατικό προσκλητήριο σε κάθε νέα και σε κάθε νέο, σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, σε κάθε ενεργό πολίτη, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την αριστερά και για το τόπο». Σήμερα, σημείωσε, «μαζί μας ενώνονται δεκάδες χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες με διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις, για να φτιάξουμε το ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής».

Εξήγησε ότι η εκκίνηση γίνεται από το φεστιβάλ της νεολαίας, γιατί κόμμα που δεν ξεκινά από τους νέους και δεν τους συγκινεί και δεν τους δίνει χώρο, δεν έχει προοπτική. Απευθυνόμενος στους νέους ψηφοφόρους 17 έως 35 χρονών, τους κάλεσε να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ «στα δικά τους χέρια και να φτιάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που παρέλαβε μια χώρα, όπως είπε, χρεοκοπημένη, «σχεδιασμένη να είναι μια παρένθεση, μια κόκκινη κουκίδα στον χάρτη του γκρίζου καθεστώτος του παλιού πολιτικού συστήματος».

«Το 2015 παραλάβαμε μια χώρα δίχως αύριο. Μια χώρα σχεδιασμένη να μην έχει αύριο, για να μην έχει και η κυβέρνηση της Αριστεράς μέλλον. Για να είμαστε μία παρένθεση, μία κόκκινη κουκκίδα στον χάρτη του γκρίζου καθεστώτος του παλιού πολιτικού συστήματος. Το χειρότερο όμως έγκλημα, στην Ελλάδα που παραλάβαμε, ήταν αυτό εναντίον των νέων ανθρώπων. Τα περισσότερα θύματα αυτής της ηττημένης χώρας ήταν οι νέοι άνθρωποι, που είδαν ένα μεγάλο τοίχο να χτίζεται μπροστά από κάθε τους όνειρο.»

«Για 4,5 χρόνια δώσαμε σκληρές μάχες με στόχο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια της χρεοκοπίας. Αν όμως η σκέψη μας ήταν στην οικονομία, η καρδιά μας ήταν στο πώς θα επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στα μεγαλύτερα θύματα αυτού του ιδιότυπου πολέμου: στους αδύναμους και τους νέους. Σε δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τη νέα γενιά. Παράλληλα προωθήσαμε μια σειρά από θεσμικές τομές που δημιούργησαν συνθήκες μιας νέας ελευθερίας, με επίκεντρο και πάλι τους νέους ανθρώπους.», συνέχισε.

«Απέναντί μας δεν έχουμε απλώς μια δεξιά κυβέρνηση. Έχουμε μια αμοραλιστική κυβέρνηση της δεξιάς – μια πολύ σκληρή και αντιλαϊκή κυβέρνηση. Το μόνο που λειτουργεί πραγματικά άριστα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μιντιακή προπαγάνδα. Δεν έχει σημασία αν η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ανίκανη να διαχειριστεί αποτελεσματικά μικρά ή μεγαλύτερα θέματα. Γιατί όπως και να τα διαχειριστεί, ένας στρατός μισθοφόρων δημοσιογράφων σε θέσεις μετακλητών και μια στρατιά ΜΜΕ διαμορφώνουν μια διαφορετική – εικονική πραγματικότητα.»

«Περάσαμε από την εποχή των fake news στην εποχή του no news», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

 

Σχετικά Νέα