

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χτες ότι έξι γυναίκες οι οποίες κυοφορούν διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού και θεωρείται πιο μολυσματικό και πιθανόν ακόμη πιο θανατηφόρο.
Έπειτα από την αύξηση των σοβαρών περιπτώσεων μεταξύ των εγκύων τις τελευταίες εβδομάδες, το υπουργείο έδωσε εντολή να γίνουν γενετικά τεστ, για να εξακριβωθεί από ποιο στέλεχος έχουν μολυνθεί. Οι έξι από τις επτά έγκυες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία με την COVID-19 και υποβλήθηκαν σε γενετικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί από το νέο στέλεχος.
Δεν έχουν ακόμη βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων ακόμη τριών εγκύων, διευκρίνισε το υπουργείο.
Με δεδομένη την υψηλή θνητότητα μεταξύ των γυναικών οι οποίες κυοφορούν στο Ισραήλ, οι αρχές αποφάσισαν όλες οι έγκυες να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατόν.
Σημειωένεται πως το σύνολο των ασθενών που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν από το παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 στο Ισραήλ έχει φθάσει τους 175.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Η Δανία δοκιμάζει αυτόνομα θαλάσσια drones
Οι Δανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να δοκιμάσουν τέσσερα αυτόνομα θαλάσσια drones, τα οποία θα.
Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία προωθούν νομοθεσία για επαλήθευση ηλικίας κατά τη δημιουργία λογαριασμού στα social media
Η Γαλλία μαζί με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία προτίθενται να προωθήσουν.
Κιρ Στάρμερ: Φωτιά ξέσπασε σε ιδιόκτητο σπίτι του Βρετανού Πρωθυπουργού στο βόρειο Λονδίνο
Συναγερμός σήμανε σήμερα (12.05.2025) στην Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, καθώς ξέσπασε φωτιά σε ιδιόκτητο σπίτι του.
Γάζα: Απελευθερώθηκε από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ μετά από 584 ημέρες ομηρίας
Ο εικοσάχρονος Ίνταν Αλεξάντερ, ο τελευταίος ζωντανός Αμερικανός όμηρος, απελευθερώθηκε μετά 584 μέρες ομηρίας από την Χαμάς μετά από.