

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ισπανία από τη Δευτέρα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, την ώρα που η χώρα ξεκινά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.
“Από τη Δευτέρα, όποιος χρησιμοποιεί τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα” είπε ο Σάντσεθ, σε τηλεοπτική παρέμβασή του, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί συνέπεια της “μεγαλύτερης οικονομικής δραστηριότητας και της ανάγκης για μετακινήσεις”.
Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ισπανική κυβέρνηση “συνέστηνε ιδιαίτερα” τη χρήση της μάσκας στις συγκοινωνίες.
Προκειμένου οι Ισπανοί να μπορέσουν να διαθέτουν μάσκες προτού επιβιβαστούν στο μετρό, το λεωφορείο ή τον προαστιακό, έξι εκατομμύρια μάσκες θα διανεμηθούν τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα μπροστά από τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς και τις στάσεις, επισήμανε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.
Επτά εκατομμύρια θα δοθούν σε δήμους και περιφέρειες και 1,5 εκατομμύριο μάσκες σε οργανισμούς κοινωνικής πρόνοιας, όπως ο Ερυθρός Σταυρός για να τις διανείμουν από την πλευρά τους, συμπλήρωσε ο Σάντσεθ.
Σχετικά Νέα
Παγκόσμια ανησυχία: Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν
Οι ινδικές δυνάμεις και οι πακιστανικές αντήλλαξαν πυρά στη διάρκεια της νύχτας κατά μήκος.
Η πρώτη επίσκεψη του νέου Πάπα θα γίνει στην Τουρκία για την επέτειο της Συνόδου της Νίκαιας, δηλώνει ο ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος
O εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας στην Κωνσταντινούπολη, επίσκοπος Μασιμιλιάνο Παλινούρο, σε συνέντευξή του στο.
Στη σκιά του Τσερνομπίλ 39 χρόνια μετά
“Η μέρα -ηλιόλουστη, ζεστή, τρυφερή- ήταν καλοδεχούμενη από τον Απρίλη. Το πράσινο, που μόλις.
Αρχίζει σήμερα ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων Ιράν – ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Το Ιράν και οι ΗΠΑ προγραμματίζεται να έχουν σήμερα στο Ομάν έναν τρίτο κύκλο.