Ιρλανδία: Ο εμβολιασμός ίσως τεθεί ως προϋπόθεση για τη χρήση του εσωτερικού χώρου των παμπ

Η ιρλανδική κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει σήμερα εάν θα επιτρέπει μόνο σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι να χρησιμοποιούν τους εσωτερικούς χώρους των μπαρ και των εστιατορίων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Μεταφορών Ίμον Ράιαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη σύσταση της Εθνικής Ομάδας για Έκτακτες Καταστάσεις στη Δημόσια Υγεία, βάσει της οποίας οι πολίτες θα πρέπει να «επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Οι περιορισμοί θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι θα καθυστερήσει το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα άνοιγμα των εσωτερικών χώρων των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας προκειμένου να δοθεί χρόνος για να αναπτυχθεί ένα σύστημα που θα διαχειρίζεται τις αλλαγές αυτές. Η Ιρλανδία θα είναι μια από τις πρώτες περιοχές της Ευρώπης που θα εισαγάγει το μέτρο αυτό.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καφέ παρέμειναν κλειστά για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων 16 μηνών, με το τελευταίο εθνικό lockdown να τίθεται σε ισχύ στα τέλη Δεκεμβρίου. Η χρήση των εξωτερικών χώρων στην εστίαση επιτρέπεται από τις 7 Ιουνίου.

Η χώρα έχει τον πέμπτο υψηλότερο δείκτη κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ των 31 χωρών που παρακολουθεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τον Έλεγχο των Ασθενειών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα