

Οι ΗΠΑ θέλουν μια συμφωνία “το συντομότερο δυνατόν” με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί, μετά τις σπάνιες συνομιλίες στο Ομάν με τον Αμερικανό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ.
“Η αμερικανική πλευρά δήλωσε επίσης ότι η επιθυμητή συμφωνία είναι αυτή που θα μπορούσε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε ο Αραγτσί, προσθέτοντας ότι “αυτό δεν θα είναι εύκολο και θα απαιτεί τη βούληση και των δύο πλευρών”.
Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε “παραγωγικό, ήρεμο και θετικό κλίμα”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.
“Έχουμε την πρόθεση να καταλήξουμε σε μια δίκαιη και έντιμη συμφωνία, με βάση την ισότητα”, τόνισε ο Αραγτσί μετά την άφιξή του στο Ομάν, ιστορικό διαμεσολαβητή μεταξύ του Ιράν και των δυτικών χωρών.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η προεδρία ενστερνίζεται πλέον τη θεωρία πως ο ιός COVID-19 βγήκε «από εργαστήριο»
Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε χθες Παρασκευή αναθεωρημένη εκδοχή της ειδικής σελίδας του ιστοτόπου του.
Πάπας Φραγκίσκος: «Η οικονομία στην οποία 99 αξίζουν περισσότερο από έναν, είναι απάνθρωπη»
Πραγματοποιήθηκε στο Κολοσσαίο η τελετή της «Οδού του Σταυρού» της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών,.
Ισημερινός: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ – Τουλάχιστον 12 νεκροί και αρκετοί τραυματίες
Ένοπλοι που φόραγαν στρατιωτικές στολές, πιθανόν μεταμφιεσμένοι, άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας ανθρώπων που παρακολουθούσαν.
ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 148 νεκροί και εκατοντάδες αγνοιούμενοι από πυρκαγιά σε πλοίο, σύμφωνα με το Sky News
Τουλάχιστον 148 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξύλινο μηχανοκίνητο πλοίο πήρε φωτιά κι.