

Η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απέλαση δύο Ουκρανών διπλωματών, κατηγορώντας τους για κατασκοπεία, σε αντίποινα για τη σύλληψη δύο Ούγγρων, φερόμενων κατασκόπων, στη δυτική Ουκρανία και μετά τις κατηγορίες του Κιέβου περί αποκάλυψης ουγγρικού δικτύου κατασκοπείας – μια εξέλιξη που σημειώνεται πρώτη φορά με φόντο τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.
“Απελάσαμε σήμερα δύο κατάσκοπους που εργάζονταν υπό διπλωματική κάλυψη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Βουδαπέστη”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιάρτο, σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook, καταγγέλλοντας τις εκστρατείες δυσφήμισης του Κιέβου κατά της Βουδαπέστης.
Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι αποκάλυψε δίκτυο κατασκόπων που διαχειριζόταν το ουγγρικό κράτος για να αποκτήσει πληροφορίες για την άμυνα της Ουκρανίας.
Σε ανακοίνωση, η SBU δήλωσε ότι έθεσε υπό κράτηση δύο ύποπτους πράκτορες, τους οποίους, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία, διαχειριζόταν η υπηρεσία πληροφοριών του ουγγρικού στρατού.
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Με φυλάκιση έως τρία έτη θα τιμωρούνται όσοι δημοσιεύουν ερωτικά βίντεο χωρίς συναίνεση
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε τη Δευτέρα ένα νομοσχέδιο που καθιστά ομοσπονδιακό.
Πεσκόφ: Δεν μπορεί να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για τη σύνταξη κοινού κειμένου ειρήνης Ρωσίας και Ουκρανίας
Η διαδικασία για τη σύνταξη κοινού κειμένου ειρήνης και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Μόσχας.
ΗΠΑ: Αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων σε οικογένεια γυναίκας που σκοτώθηκε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για να καταβληθεί ποσό σχεδόν.
Με το σταγονόμετρο η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα – Σύμμαχοι απειλούν με κυρώσεις το Ισραήλ
Μετά από σχεδόν τρεις μήνες αποκλεισμού, τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν τη.