

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 694 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 36.758 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Πρόκειται για τραγικό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της νόσου σε 24 ώρες.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 104.716 νεκρούς επί συνόλου 4.833.135 μολύνσεων από την εκδήλωσή της στην ιρανική επικράτεια, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων του Ιράν νοσηλεύονται 7.788 ασθενείς με την COVID-19, κατά τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.
Μέχρι χθες στη χώρα των 83 εκατομμυρίων κατοίκων είχαν λάβει μια πρώτη δόση εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19 πάνω από 17,77 εκατ. πολίτες, εκ των οποίων όμως μόνο 7,15 εκατ. και τη δεύτερη.
Η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία στην περιφέρεια της Μέσης Ανατολής δυσκολεύεται να αναχαιτίσει αυτό που χαρακτηρίζεται «πέμπτο κύμα» και αποδίδεται στην εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Δέλτα του SARS-CoV-2.
ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 44 ανθρώπων.
Η Βενεζουέλα αναστέλλει τις πτήσεις από την Κολομβία – Καταγγέλλει έλευση «μισθοφόρων»
Η Βενεζουέλα ανέστειλε τις πτήσεις από τη γειτονική Κολομβία, καταγγέλλοντας την έλευση «μισθοφόρων» που.
Οι ΗΠΑ κόβουν 60 εκατ. δολάρια από το Χάρβαρντ λόγω αντισημιτισμού και διακρίσεων
Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διακόπτει.
Τον έλεγχο όλης της Γάζας θέλει να πάρει το Ισραήλ – Τουλάχιστον 91 Παλαιστίνιοι νεκροί στους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς
Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την πρόθεσή της να πάρει «τον έλεγχο».