

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι μια ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ των συμμάχων της Τεχεράνης και του Ισραήλ θα μπορούσε να επηρεάσει την απάντηση της χώρας του στα πλήγματα που δέχτηκε από το Ισραήλ στις 26 Οκτωβρίου.
“Εάν το Ισραήλ “δεχθεί μια εκεχειρία και σταματήσει να σφαγιάζει τους καταπιεσμένους και αθώους πληθυσμούς της περιοχής, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την ένταση και τη φύση της απάντησής μας”, δήλωσε, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Το Ισραήλ είναι σε πόλεμο με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και με την παλαιστινιακή Χαμάς στη Γάζα, δυο κινήματα που είναι σύμμαχοι του Ιράν.
Το Ιράν “δεν θα αφήσει καμία επίθεση κατά της κυριαρχίας και της ασφάλειάς του αναπάντητη”, πρόσθεσε ο πρόεδρος Πεζεσκιάν.
Στις 26 Οκτωβρίου, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πλήγματα σε στρατιωτικές τοποθεσίες στο Ιράν, σε αντίποινα για την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.
Το Ιράν παρουσίασε την επίθεσή του της 1ης Οκτωβρίου ως μια απάντηση στη δολοφονία ηγετικών στελεχών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς.
Το Ισραήλ προειδοποίησε το Ιράν να μην προβεί σε αντίποινα για την επίθεσή του, ενώ η Τεχεράνη υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει.
Το Σάββατο, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ δήλωσε: “οι εχθροί, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το σιωνιστικό καθεστώς, πρέπει να γνωρίζουν ότι σίγουρα θα λάβουν σκληρή απάντηση σε αυτό που κάνουν εναντίον του Ιράν και του μετώπου της αντίστασης”.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.