

Θλίψη προκαλεί η εικόνα από το Μαρτινέγκο, στο Ηράκλειο, όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου συγγραφέα και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη, μετά τον βανδαλισμό από αγνώστους, οι οποίοι έσπασαν τον ξύλινο σταυρό πάνω στον τάφο.
“Ο βανδαλισμός του σταυρού στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη δεν αποτελεί μόνο προσβολή στη μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, είναι απρεπής συμπεριφορά προς τον πολιτισμό μας” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η η πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Κατερινα Ζωγραφιστού, η οποία συμπλήρωσε ότι είναι ντροπή και για εμάς τους ίδιους.
“Ο σεβασμός στα μνημεία μας είναι υποχρέωσή μας, αλλιώς δε μας αξίζει να έχουμε ούτε παγκόσμιους συγγραφείς ούτε μνημεία”. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μέσα στην ημέρα κιόλας θα αποκαταστήσει τη ζημιά που υπέστη ο ξύλινος σταυρός στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη.
Σημειώνεται ότι καθημερινά τον τάφο του κρητικού συγγραφέα επισκέπτεται πλήθος επισκεπτών για να τιμήσει τον μεγάλο στοχαστή, με καταγωγή από το Ηράκλειο.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.