Ιράκ – Τουρκία “κλείνουν” την κάνουλα της μεταφοράς μεταναστών προς Λευκορωσία

Τη διακοπή των απευθείας πτήσεων από το Ιράκ στη Λευκορωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών, σε μια προσπάθεια καταστολής του τράφικινγκ ανθρώπων που καταλήγουν στη συνέχεια στα λευκορωσικά σύνορα με την Πολωνία.

“Οι πρέσβεις του Ιράκ σε Μόσχα και Βαρσοβία συντονίζουν την εθελοντική επιστροφή στην αραβική χώρα ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας”, ανέφερε το ιρακινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο εκπρόσωπο της ιρακινής διπλωματίας.

“Το Ιράκ έχει πλέον διακόψει τις απευθείας πτήσεις μεταξύ ιρακινού εδάφους και Λευκορωσίας”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Τουρκία απαγορεύει σε Σύρους, Ιρακινούς και Υεμενίτες να πετάξουν στη Λευκορωσία
Εν τω μεταξύ, πολίτες από τη Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ δεν θα επιτρέπεται πλέον να αγοράζουν αεροπορικά εισιτήρια από την Τουρκία με προορισμό το Μινσκ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας (SHGM).

Η ΕΕ υποστηρίζει ότι η Λευκορωσία ενθαρρύνει χιλιάδες άτομα να προσπαθήσουν να διασχίζουν τα σύνορά της και ενδέχεται να επιβάλει νέες κυρώσεις από τη Δευτέρα στη χώρα και στις αεροπορικές εταιρείες που μεταφέρουν τους μετανάστες.

Η Τουρκία και η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines έχουν κατηγορηθεί ότι έχουν συμβάλλει στο μεταναστευτικό ρεύμα, μια κατηγορία την οποία έχουν απορρίψει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα