Ήπια πτωτική τάση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να ωστόσο να κρατήσει τις 880 μονάδες, παίρνοντας… σήμα και από τις ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες κινούνται διστακτικά υψηλοτέρα περιμένοντας ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων, έχοντας πάντα στραμμένα τα βλέμματα και στις εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορίου μετά τις δηλώσεις Τραμπ ότι μία κάποια συμφωνία με την Κίνα μπορεί να καθυστερήσει εώς και μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2020. Παράλληλα, στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι όποιες εξελίξεις της δεύτερης ημέρας της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, όπου χθες κυριάρχησε η μετωπική σύγκρουση Τραμπ- Μακρόν.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 880,31 μονάδες, με πτώση 0,11%, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση της τάξης του 0,27% στις 2.210,92 μονάδες, η μεσαία κεφαλαιοποίηση ανακάμπτει ελαφρώς κατά 0,06% στις 1.182,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,47% στις 868,19 μονάδες με την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο -0,41%, την Πειραιώς να ανακάμπτει στο +0,67%, την Eurobank να υποχωρεί 0,55% και την Alpha Bank να κινείται στο -0,95%.

Αξιοσημείωτο είναι πως το βρετανικό short fund Lansdowne μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάλλειμα, επέστρεψε με αύξηση των short θέσεων του στην Alpha Bank και στο 1,10% επί των μετοχών της, από 1,01% προηγουμένως, ενώ σταθερές κρατά τις short θέσεις του σε Πειραιώς, Eurobank και ΔΕΗ.

Στα υπόλοιπα blue chips η εικόνα είναι ηία αρνητική , ενώ ανοδικά ξεωχρίζουν η Fourlis με κέρδη 1,32%, η Σαράντης στο +0,48% και η Μυτιληναίος στο +0,31%. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται τα ΕΛΠΕ (-0,82%) και η Coca Cola (-0,61%)

Παράλληλα, νέα πτώση άνω του 5% σημειώνει το δικαίωμα της Lamda Development με την τιμή του να διαμοφώνεται στο 0,35 ευρώ, ενώ η μετοχή της εισηγμένης κινείται σταθεροποιητικά στα 7,04 ευρώ.

Γενικά, το ελληνικό Χρηματιστήριο αναπόφευκτα δεν μπορούσε να εξαιρεθεί από τη γενικευμένη αυξημένη διάθεση για πωλήσεις. Όπως εκτιμάται, θα χρειασθεί μια εύλογη περίοδος συσσώρευσης για το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να επιβεβαιώνει τα επίπεδα στήριξης στις 850-860 μονάδες.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα