Ήπια άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με διαθέσεις όμως οι αγοραστές να επιβεβαιώσουν την παραμονή του δείκτη σε τροχιά ανάκτησης των 870 μονάδων, χωρίς όμως να λείπουν οι επιλεκτικές κινήσεις ειδικά σε τίτλους που ανακοινώνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα β’ 3μηνου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,72% στις 867,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,83% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.149,98 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,01% στις 802,86 μονάδες.

Το θετικό πρόσημο κυριαρχεί σήμερα στην αγορά, αν και δεν παρατηρούνται υπερβολές μιας “καθαρής” διάθεσης ανάκτησης των 870 μονάδων. Τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στο Λονδίνο, όπου και οι εισηγμένες θα παρουσιάσουν σε ξένους θεσμικούς επενδυτές τις προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Στο μεταξύ, θετικά λειτουργεί στην αγορά η αλλαγή της στρατηγικής από τα funds Oceanwood και Marshall, μετά από ένα δίμηνο περίπου συνεχούς αύξησης των short θέσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Oceanwood μείωσε στο 2,01% την ανοιχτή του θέση στην Εθνική, από 2,10% προηγουμένως, ενώ το Marshall μείωσε τη θέση του στο 0,59%, από 0,62% προηγουμένως. Στο μεταξύ το BlackRock, το Lansdowne και το Oceanwood διατηρούν τις θέσεις τους σε Alpha Bank, ΔΕΗ, Πειραιώς και Eurobank.

Τεχνικά τώρα, αυτήν την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η λήξη παραγώγων, που συνήθως δημιουργεί νευρικότητα αλλά παίζει τον ρόλο της στην κίνηση και συνήθως κλείνει πάνω στην προϋπάρχουσα τάση που στην παρούσα φάση είναι ανοδική. Η παραμονή του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 859 μονάδες κρατά όμως ανοιχτό τον δρόμο για τις 880 μονάδες. Οι 849 μονάδες είναι η σημαντική στήριξη, η οποία μέχρι τώρα έχει αντέξει.

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης σημειώνει κέρδη 2,13%, με τις ΟΛΠ, Jumbo, Coca Cola, Alpha Bank, ΔΕΗ, Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank να ακολουθούν με κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, Πειραιώς, Aegean, Μυτιληναίος και Βιοχαλκο.

Στον αντίποδα, Λάμδα, Cenergy, Titan και ΟΤΕ κινούνται με μικρές απώλειες οι οποίες δεν ξεπερνούν το 1%, με τις ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα να μην έχουν ακόμη πρόσημο.

Σχετικά Νέα