Ήπια άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη μεταβλητότητα όμως να παραμένει για ακόμη μία ημέρα, με τα κέρδη των περισσότερων τίτλων να είναι εύθραυστα, πλην εκείνα των τραπεζών και της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,35% στις 893,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,03 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,30% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.211,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,67% στις 795,78 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο οδεύει προς τον έβδομο συνεχόμενο ανοδικό του μήνα, αν όμως διατηρήσει στις τρεις συνεδριάσεις που απομένουν το +2,56% που καταγράφει μέχρι τώρα τον Ιούλιο. Βέβαια η ορμή του έχει δείξει σημάδια φθίνουσας πορείας, κάτι που μπορεί να ενταθεί τις επόμενες ημέρες καθώς εισερχόμαστε στην καρδιά της θερινής περιόδου.

Ο Αύγουστος προμηνύεται θερμός μιας και πιθανότατα περιμένουμε τους ξένους οίκους με αναβαθμίσεις, με τον Fitch να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σε μία περίπτωση που υπάρξει διπλή αναβάθμιση, ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που θα ωφεληθεί περισσότερο ενώ πολύ πιθανό είναι να δούμε σύντομα και μία νέα έκδοση 10ετούς ομολόγου από την στιγμή που η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη σε αυτές τις τιμές. Μπροστά μας, έχουμε τις εκθέσεις των οίκων με το πιο πιθανό να έχουμε νέες τιμές στόχων σε αρκετούς τίτλους.

«Οι κλάδοι που υπέρ αποδίδουν και που είχαμε έγκαιρα αναφέρει είναι αυτοί της βιομηχανίας και των κατασκευών ενώ ακολουθεί η ενέργεια. Η ΔΕΗ πλέον πρωταθλητής σε απόδοση για το 2019 στις επιλογές μας κερδίζει έδαφος μιας τόσο η αύξηση των τιμολογίων όσο και η πιθανή εν μέρει ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ με έσοδα που μπορεί να πλησιάσουν το 1 δισ. για την ΔΕΗ δίνει το έναυσμα για σημαντική αύξηση της κεφαλαιοποίησης της».

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank και η ΔΕΗ σημειώνουν κέρδη 2,61% και 2,46% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Πειραιώς, Εθνική, ΑΔΜΗΕ και Cenergy. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Eurobank, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής, Ελλάκτωρ, Λάμδα και Titan.

Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ σημειώνει απώλειες 1,24%, με τις Σαράντης, Jumbo, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ να ακολουθούν με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή οι Coca Cola, Aegean και Μυτιληναίος.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα