

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ερευνά εάν οι φοιτητικές διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια για τον πόλεμο της Γάζας συνιστούσαν παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί τρομοκρατίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Τοντ Μπλανς.
Νωρίτερα, ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν δύο φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου, όπως ανέφερε η μεταβατική πρόεδρός του, Κατρίνα Άρμστρονγκ. Την προηγούμενη εβδομάδα η υπηρεσία μετανάστευσης συνέλαβε τον Μαχμούντ Χαλίλ, τον φοιτητή που οργάνωσε τις κινητοποιήσεις στην πανεπιστημιούπολη και τον οποίο η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θέλει να απελάσει.
Πριν από την έρευνα, η αμερικανική κυβέρνηση, με επιστολή της στο Πανεπιστήμιο ζητούσε να γίνουν αλλαγές στην πολιτική του σε ότι αφορά την εισαγωγή και τις πειθαρχικές τιμωρίες των φοιτητών. Στην κοινή επιστολή των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών αναφερόταν ότι η σχολή θα πρέπει να υλοποιήσει μια σειρά αλλαγών ως προϋπόθεση για να αποκατασταθούν οι ομοσπονδιακές χορηγίες και οι συμβάσεις ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων που ακυρώθηκαν πριν από μία εβδομάδα. Η κυβέρνηση ζητά μεταξύ άλλων από το πανεπιστήμιο να καθορίσει επισήμως τι συνιστά αντισημιτική πράξη, να απαγορεύσει τη χρήση μασκών «που κρύβουν την ταυτότητα ή εκφοβίζουν» και να θέσει το τμήμα Μεσανατολικών, Νοτιοασιατικών και Αφρικανικών Σπουδών υπό «αναγκαστική διαχείριση» για τουλάχιστον μια πενταετία. «Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια (…) απέτυχε να προστατεύσει τους Αμερικανούς φοιτητές από την αντισημιτική βία και την παρενόχληση» αναφέρεται στο κείμενο αυτό.
Σύμφωνα με την Κατρίνα Άρμστρονγκ, στις έρευνες την Παρασκευή δεν συνελήφθη κανείς και δεν κατασχέθηκε κανένα αντικείμενο.
Σχετικά Νέα
Ο στρατός του Ισραήλ παραδέχθηκε πως άρματα μάχης του σκότωσαν Βούλγαρο εργαζόμενο του ΟΗΕ στη Γάζα
Ένας Βούλγαρος υπήκοος, που εργαζόταν για τα Ηνωμένα Έθνη και που έχασε τη ζωή.
-
«Η μπάλα είναι ξεκάθαρα στο γήπεδο της Ρωσίας» λέει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε τόνισε την Τετάρτη (24/4/25) πως εναπόκειται στη.
Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ενέκρινε τη δημιουργία θέσης αντιπροέδρου του Μαχμούντ Αμπάς
Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) ενέκρινε χθες, Πέμπτη (24/4) τη δημιουργία.
Ρούτε για ουκρανικό: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Μόσχας – Μακροπρόθεσμη απειλή για το ΝΑΤΟ η Ρωσία
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα Πέμπτη (24/4) ότι η Ρωσία,.