

Η επίτευξη διπλωματικής συμφωνίας με το Ιράν θα βασιστεί κυρίως στην επαλήθευση του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου και των δυνατοτήτων εξοπλισμού της Τεχεράνης, δήλωσε τη Δευτέρα ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου, Στιβ Γουίτκοφ.
«Το ζήτημα είναι κυρίως η επαλήθευση όσον αφορά τον εμπλουτισμό, και τελικά η επαλήθευση για την εξοπλιστική διάσταση», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Fox News, στην εκπομπή Hannity.
Σύμφωνα με τον Γουίτκοφ, η διαδικασία επαλήθευσης περιλαμβάνει όχι μόνο το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, αλλά και την αξιολόγηση του τύπου και του όγκου των ιρανικών πυραύλων που βρίσκονται αποθηκευμένοι, καθώς και του μηχανισμού πυροδότησης πυρηνικής βόμβας.
Οι δηλώσεις του ενισχύουν το μήνυμα της Ουάσινγκτον πως οποιαδήποτε συμφωνία με την Τεχεράνη θα απαιτεί αυστηρές διασφαλίσεις και διαφανείς ελέγχους, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, όπως έχει ήδη αναφερθεί, συνεχίζονται με ενδιάμεσους στο Ομάν.
Πηγή: Reuters
Σχετικά Νέα
Οι Χούθι της Υεμένης μιλούν για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα Σανάα που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Αεροπορικοί βομβαρδισμοί που απέδωσαν στις ΗΠΑ στην πρωτεύουσα Σανάα είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη.
Λίβανος: Ο μαρωνίτης πατριάρχης Μπεσάρα Ράχι έσπασε το ισχίο του κατά τη διάρκεια της λειτουργίας
Ο επικεφαλής της μαρωνίτικης εκκλησίας του Λιβάνου πατριάρχης Μπεσάρα Ράχι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Να μην μετατρέψει το Ελ Σαλβαδόρ σε «τεράστια διεθνή φυλακή» καλεί τον πρόεδρο Μπουκέλε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε να μην.
Ντ. Τραμπ: «Ας ελπίσουμε η Ρωσία και η Ουκρανία να καταλήξουν σε μια συμφωνία αυτήν την εβδομάδα»
Την ελπίδα να υπάρξει «εντός της εβδομάδας» μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εξέφρασε.