ΗΠΑ: Δικαστής απαγόρευσε σε μητέρα να βλέπει τον γιο της επειδή είναι ανεμβολίαστη

Μία απόφαση που προκαλεί αίσθηση πήρε ένας δικαστής στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στις 10 Αυγούστου, ο δικαστής της Κομητείας Κουκ (στην Πολιτεία του Ιλινόι), James Shapiro, απαγόρευσε στη Rebecca Firlit, τη μητέρα ενός 11χρονου αγοριού, να βλέπει τον γιο της, επειδή δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η δικηγόρος της Firlit, Annette Fernholz, είπε ότι η πελάτης της και ο πρώην σύζυγός της έχουν χωρίσει εδώ και επτά χρόνια και μοιράζονται την επιμέλεια και πρόσθεσε πως το ζήτημα δεν τέθηκε από τον πρώην σύζυγό της.

Ο δικαστής ρώτησε τη Firlit εάν ήταν εμβολιασμένη, κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την υποστήριξη του παιδιού, μέσω του Zoom και όταν εκείνη είπε όχι, ο δικαστής της αφαίρεσε τον χρόνο με τον γιο της, μέχρι να εμβολιαστεί.

«Είχα ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα εμβόλια στο παρελθόν και ο γιατρός μου, μου συνέστησε να μην εμβολιαστώ γιατί αποτελεί κίνδυνο», δήλωσε η Ferlit στην εφημερίδα Chicago Sun-Times.

«Μπερδεύτηκα γιατί υποτίθεται ότι η ακρόαση αφορούσε τα έξοδα και τη διατροφή του παιδιού. Τον ρώτησα τι σχέση έχει με την ακρόαση και μου είπε: “Εγώ είμαι ο δικαστής και παίρνω τις αποφάσεις για την υπόθεσή σας”».

Η Firlit πιστεύει ότι ο δικαστής Shapiro ήταν εκνευρισμένος, επειδή η ακρόαση κράτησε αρκετές ώρες και οι δικηγόροι επρόκειτο να ζητήσουν και συνέχεια. Προς το παρόν, αρκείται στο να μιλάει με τον γιο της μόνο στο τηλέφωνο: «Του μιλάω κάθε μέρα. Κλαίει, μου λείπει…».

Η δικηγόρος της μητέρας, είπε ότι ελπίζει ότι ένα εφετείο θα εμπλακεί αυτήν την εβδομάδα και θα ανατρέψει την απόφαση του Shapiro. «Υπερβαίνει κατά πολύ τη δικαστική εξουσία του», είπε.

Η Firlit είπε ότι είναι σίγουρη ότι θα νικήσει: «Αισθάνομαι ότι αυτό θα έχει απήχηση στους ανθρώπους γιατί έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα αν δεν μιλήσουμε. Χωρίζοντας τις οικογένειες, παίρνοντας παιδιά από τους γονείς τους, πρέπει να μιλήσουμε για να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν είναι η νέα τάξη πραγμάτων. Δυστυχώς, έπρεπε να είμαι ο πρώτος άνθρωπος που συνέβη αυτό, αλλά οι γονείς δεν πρόκειται να το ανεχτούν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα