

Ενημέρωση του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου για την συνάντηση τους με τον Δήμαρχο Λήμνου:
Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Λήμνου κ.Δ.Μαρινάκη, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντησή του με μέλη του Δ.Σ.του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, με θέμα την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στο νησί μας.
Βασικό αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ανάγκη ενημέρωσης όλων των αρμόδιων φορέων σχετικά με τη διαχείριση των νέων κρουσμάτων και τη γρήγορη και αποτελεσματική ιχνηλάτηση των επαφών τους.
Η συνάντηση αυτή κρίθηκε αναγκαία καθώς στην Περιφεριακή Ενότητα Λήμνου δεν λειτουργεί Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας η οποία είναι υπεύθυνη για τις ενέργειες αυτές.
Είναι γνωστό ότι το ακριτικό νησί μας δεν διαθέτει ένα πλήρως στελεχωμένο Νοσοκομείο ούτε Μ.Ε.Θ. και ότι οι αεροδιακομιδές με το Ε.Κ.Α.Β. είναι δυσκίνητες.
Επομένως κύριο μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι η πρόληψη και η αποφυγή δυσμενών εξελίξεων .Στο κλίμα αυτό κινήθηκε και η πρόταση του Δημάρχου ο οποίος ζήτησε την αρωγή των μελών του Ι.Σ.Λ. στο έργο των εμπλεκόμενων φορέων, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας των ιατρών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα .
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, θα πρωτοστατήσει σε όποιες ενέργειες κριθούν σκόπιμες για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί μας και καλεί τους πολίτες να συμβάλουν σ’αυτό τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα
Μέχρι την ώρα που η επιστημονική κοινότητα θα διαθέτει τα όπλα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, το μόνο ” εμβόλιο” για την πανδημία είναι η χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής
Σχετικά Νέα
Λάρισα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το φρικτό έγκλημα – «Ακούγονταν φωνές για βοήθεια»
Συγκλονισμένη είναι η Λάρισα με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Αποκάλυψη in: «Συμβόλαιο θανάτου» μέσω Ντουμπάι και ομηρίες σωφρονιστικών στις φυλακές Κορυδαλλού
«Ομηρία» σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου Αλβανός μεγαλοκακοποιός να… διεκπεραιώσει «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 500.000 ευρώ με.
Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα – Νεκρή από το πρωί της Δευτέρας η 52χρονη
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Λάρισας, με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το.
Ελπίς: Να αναγνωριστεί ως εργατικό το ατύχημα με τους εγκαυματίες, ζητούν οι εργαζόμενοι – Τι καταγγέλλουν
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για το σοβαρό.