Η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ στην «καρδιά του Αιγαίου» μέχρι τις 26 Ιουνίου

Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία μετά τη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 18ης Μαΐου, καθώς εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις σε περιοχή στην «καρδιά του Αιγαίου».

Ειδικότερα, η ΝΟΤΑΜ αφορά ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας με πραγματικά πυρά από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023.

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά χαρακτήρισε ως «άκυρη» την τουρκική NOTAM, αφού δεσμεύει εναέριο χώρο εντός του FIR Αθηνών και ως εκ τούτου έχει αυτή την δικαιοδοσία και την αρμοδιότητα για τέτοιου είδους ενέργειες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Τουρκία αντέδρασε λέγοντας ότι η Αθήνα δεν «της αφήνει άλλη επιλογή από το να πάρει η ίδια πρωτοβουλία από το να διακηρύξει NOTAM», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την περιοχή (που φαίνεται στον παρακάτω χάρτη} μεταξύ Ψαρών, Σκύρου και Άνδρου ως «διεθνή εναέριο χώρο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα