

Το Ιράν κατήγγειλε πράξη «σαμποτάζ» στην Μεσόγειο σε εμπορικό πλοίο ιρανικής εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που διευκρινίζει ότι η επίθεση προκάλεσε υλικές ζημίες στο πλοίο.
«Λάβαμε πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση δολιοφθοράς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ προσθέτοντας ότι το περιστατικό συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.
Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με την ονομασία Iran Shahr-e-Kord που ανήκει στην ιρανική εταιρεία IRISL, έπλεε ανάμεσα στο Ιράν και την Ευρώπη όταν το κύτος του επλήγη από «εκρηκτικό μηχανισμό» την Τετάρτη, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας καταγγέλλοντας «τρομοκρατική ενέργεια» και «παράδειγμα ναυτικής πειρατείας».
Ο Σαΐντ Χατιμπζαντέχ τόνισε ότι η Τεχεράνη παρακολουθεί «με σοβαρότητα» το περιστατικό στις «διαφορετικές του διαστάσεις» για να «εντοπίσει τους δράστες».
Το περιστατικό σημειώνεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφού του Ισραήλ κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι ευθύνεται για επίθεση εναντίον ισραηλινού πλοίου στον Κόλπο του Ομάν. Οι κατηγορίες απορρίφθηκαν από το Ιράν.
Η εταιρεία IRISL σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, βρίσκεται από τον περασμένο χρόνο στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ για μεταφορά υλικού που συνδέεται με το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο προηγούμενος αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε το 2018 την Ουάσινγκτον από την διεθνή συμφωνία για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης και επανέφερε τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν.
Σχετικά Νέα
ΝΒΑ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους φιναλίστ για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου
Το NBA ανακοίνωσε τους φιναλίστ για τα επτά «μεγάλα» βραβεία της κανονικής περιόδου, με.
Baby boomers και πρωτάρηδες τουρίστες επιλέγουν coolcations
Οι baby boomers και οι τουρίστες που ταξιδεύουν για πρώτη φορά φαίνεται να οδηγούν.
Ποιος ήταν Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Ιησουίτης ποντίφικας από την Λατινική Αμερική
Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο 266ος ποντίφικας, ήταν ο πρώτος.
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Φρίντριχ Μερτς
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε πριν από λίγο ο.