

Mε λύπη και συγκίνηση αποχαιρετά ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σταμάτη Κόκοτα, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους αγαπημένους του και ευχαριστώντας τον, όπως αναφέρει η τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος, Σία Αναγνωστοπούλου, «για τα μεγάλα τραγούδια που μας έδωσε και που τα τραγουδήσαμε μαζί του και που θα συνεχίσουμε να τα τραγουδάμε».
«Μια σπουδαία προσωπικότητα του λαϊκού τραγουδιού, μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία -καλτ για κάποιους- ο Σταμάτης Κόκοτας, άφησε σήμερα τη σκυτάλη των τελευταίων μέτρων της ζωής του», αναφέρει ειδικότερα η κ. Αναγνωστοπούλου, σημειώνοντας ότι «οι ερμηνείες του στα μεγάλα τραγούδια, με τα οποία συνδέθηκε η κρυστάλλινη χροιά της φωνής του, παρέπεμπαν σ’ εκείνες τις εποχές που το λαϊκό τραγούδι μετρούσε μεγάλες συνεργασίες, αυθεντικότητα, προσεγμένες δισκογραφικές δουλειές, ξεχωριστό ταλέντο και ποίηση». Επισημαίνει ότι «στην δεκαετία του ’60 και του ’70, τότε που το λαϊκό τραγούδι άνθιζε μέσα σε μια ατμόσφαιρα αντιφατική και παράξενη -από τη μία η φτώχεια, η ελπίδα και η λύτρωση του κόσμου μέσα από το τραγούδι και από την άλλη οι μεγάλες πίστες- ο Σταμάτης Κόκοτας συνάντησε και ερμήνευσε τους μεγάλους συνθέτες -Ξαρχάκο, Καλδάρα, Ζαμπέτα, Σπανό- ψυχαγώγησε και εκτόνωσε τις ανάγκες του λαϊκού κόσμου».
Σχετικά Νέα
ΚΚΕ: Τα μόνα χειροπιαστά αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκη – Μελόνι είναι αυτά που αφορούν τις μπίζνες των ομίλων των δύο χωρών
Σε σχολιασμό των δηλώσεων των πρωθυπουργών της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ιταλίας, Τζόρτζια.
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.