Η Ρωσία καταδίκασε τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα στην Υεμένη – «Ανησυχεί» η Κίνα

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα τα πλήγματα που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύκτας Βρετανία και ΗΠΑ εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, κάνοντας λόγο για μια ενέργεια που οδηγεί «στην κλιμάκωση», ενώ ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Τα πλήγματα των ΗΠΑ στην Υεμένη αποτελούν ένα ακόμη παράδειγμα της στρέβλωσης από τους Αγγλοσάξονες των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και πλήρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου στο όνομα μιας κλιμάκωσης στην περιοχή προκειμένου να πετύχουν τους καταστροφικούς τους στόχους», κατήγγειλε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram.

Η Μόσχα ζήτησε εξάλλου την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Το Πεκίνο «ανησυχεί» για την κλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα
Η Κίνα δήλωσε την Παρασκευή ότι «ανησυχεί» από την κλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον στόχων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

«Η Κίνα ανησυχεί για την κλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, και προέτρεψε «τα εμπλεκόμενα μέρη να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα