Η Ρωσία απαντά σε Πολωνία – Σλοβακία: Θα καταστρέψουμε τα μαχητικά που αποστέλλονται στην Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι όλα τα μαχητικά αεροσκάφη που προμηθεύονται στην Ουκρανία από τα δυτικά έθνη θα καταστραφούν αφού τα μέλη του ΝΑΤΟ Πολωνία και Σλοβακία δεσμεύτηκαν να στείλουν αεροσκάφη MiG-29 στο Κίεβο.

Από την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι, οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν στείλει δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο ζητά όπλα που λέει ότι είναι ζωτικής σημασίας για να αποκρούσει τις ρωσικές προόδους.

Η Μόσχα έχει κατηγορήσει τη Δύση ότι συμμετέχει άμεσα στη σύγκρουση μέσω της παροχής όπλων στην Ουκρανία και έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι τα όπλα του ΝΑΤΟ ήταν νόμιμοι στόχοι για τις δυνάμεις της.

“Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης όλος αυτός ο εξοπλισμός θα καταστραφεί”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Φαίνεται ότι όλες αυτές οι χώρες ασχολούνται έτσι με την απόρριψη παλιού περιττού εξοπλισμού”, είπε.

Η Σλοβακία παρήγγειλε μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018 για να αντικαταστήσουν τα γηρασμένα αεροσκάφη της MiG-29. Ο στόλος των 11 MiG-29 αποσύρθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα