

Η βρετανική χρηματοοικονομική εταιρεία Revolut ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,1 δισ. δολάρια) τα επόμενα τρία χρόνια για την επέκτασή της στη Γαλλία, ενώ πρόκειται σύντομα να καταθέσει αίτηση για γαλλική τραπεζική άδεια.
Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της συνόδου επενδύσεων “Choose France”, την οποία φιλοξενεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Παλάτι των Βερσαλλιών, κοντά στο Παρίσι. Η Revolut γνωστοποίησε ότι θα ανοίξει νέο γραφείο στο Παρίσι για τις δραστηριότητές της στη Δυτική Ευρώπη, δημιουργώντας τουλάχιστον 200 νέες θέσεις εργασίας στη Γαλλία.
Η Revolut είναι η μεγαλύτερη από τις ευρωπαϊκές εφαρμογές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ιδρύθηκαν την τελευταία δεκαετία, με περισσότερους από 55 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, αλλά χωρίς φυσικά καταστήματα. Το 2024 απέκτησε τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από αναμονή τριών ετών.
Ήδη, η εταιρεία απασχολεί περίπου 300 εργαζόμενους στη Γαλλία, ενώ διατηρεί τη Λιθουανία ως “βασικό κόμβο” για την ευρωπαϊκή της ανάπτυξη.
Η φετινή σύνοδος “Choose France”, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ενισχύοντας την οικονομική δυναμική της χώρας.
Σχετικά Νέα
Eurobank: Στη διάθεση των μετόχων τα έγγραφα για την απορρόφηση της Eurobank Holdings
Ολοκληρώθηκαν οι διατυπώσεις δημοσιότητας του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, με βάση το οποίο η Eurobank.
Attica Συμμετοχών: Πώληση του Ε/Γ-Ο/Γ Κρήτη Ι για ανακύκλωση φιλική προς το περιβάλλον
Η ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοίνωσε σήμερα ότι τo Ε/Γ – Ο/Γ πλοίo ΚΡΗΤΗ Ι,.
Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη 0,37% με «stock picking» και νέα υψηλά 15 ετών
Συνεδρίαση που ξεκίνησε με ασκήσεις ισορροπίας γύρω από τις 1.800 μονάδες και συνεχείς εναλλαγές.
ΟΛΠ: Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις και οι εργασίες αναβάθμισης των υποδομών για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του λιμένα Πειραιά
Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης των υποδομών στο κεντρικό επιβατικό λιμάνι του.