Η πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζεται

Με αρνητικό πρόσημο κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο συνεχίζει να δέχεται τις πιέσεις σχεδόν σε ολόκληρο το ταμπλό του από το αρνητικό διεθνές κλίμα, αν και δεν λείπουν ούτε και σήμερα οι προσπάθειες να μην επαναπροσεγγίσει τα επίπεδα των 800 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,41% στις 825,59 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,65% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.017,57 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,31% στις 692,35 μονάδες.

Αν και η αγορά άρχισε προσπαθώντας να κινηθεί υψηλότερα, λίγο μετά τις 10:50 ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σε αρνητικά εδάφη, εμφανίζοντας έντονη μεταβλητότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κάποιες άμυνες που ενεργοποιούνται στην αγορά, όπως άλλωστε φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, εντούτοις το αρνητικό διεθνές κλίμα εξακολουθεί να επιδρά σε μια αγορά που στερείται ισχυρών καταλυτών.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αναλύσεις ξένων οίκων που συστήνουν προσοχή στις μετοχικές αγορές, ειδικά εκείνες των αναδυόμενων, στις οποίες ανήκει και το ΧΑ. Η παγκόσμια αναταραχή του τελευταίου μήνα έχει επηρεάσει σημαντικά και το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο, μετά από τη βίαιη πτώση του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου, προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις από το διεθνές risk off.

Στο ταμπλό τώρα, οι πιέσεις ασκούνται από τις Coca Cola, Alpha Bank, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και Titan, οι οποίες σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ ενισχύεται κατά 1,51%, με τις Βιοχαλκο, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛλάκτωρ, Jumbo και Φουρλή να σημειώνουν μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή οι Motor Oil, Cenergy, ΕΧΑΕ και Σαράντης.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα