

Ομάδα ιατρών από την Πολωνία είναι έτοιμη να μεταβεί στην Τιφλίδα προκειμένου να εξετάσει τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι εν μέσω ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας του, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης.
Ο 55χρονος Σαακασβίλι εκτίει από το 2021 ποινή φυλάκισης έξι ετών με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας την εποχή που ήταν πρόεδρος – ο ίδιος επιμένει ότι είναι αθώος και ότι η κατηγορία ήταν πολιτικά υποκινούμενη. Η υγεία του επιδεινώθηκε στο διάστημα αυτό, μετά και τις επαναλαμβανόμενες απεργίες πείνας που έκανε, ενώ ισχυρίζεται ότι τον δηλητηρίασαν. Έχει μεταφερθεί για νοσηλεία σε κλινική της Τιφλίδας.
Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου εάν η Πολωνία σκοπεύει να στείλει γιατρούς στη Γεωργία προκειμένου να εξετάσουν τον Σαακασβίλι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιοτρ Μίλερ επιβεβαίωσε ότι η αποστολή είναι έτοιμη και περιμένει το πράσινο φως για να αναχωρήσει. «Αναμένουμε τη συγκατάθεση της γεωργιανής πλευράς… καθώς γνωρίζουμε ότι το ζήτημα της ιατρικής περίθαλψης του πρώην προέδρου της Γεωργίας εγείρει σοβαρές αμφιβολίες στη διεθνή κοινότητα και με τον τρόπο αυτόν είμαστε έτοιμοι να ξεκαθαρίσουμε τις όποιες αμφιβολίες», είπε.
Οι υποστηρικτές του Σαακασβίλι λένε ότι η γεωργιανή κυβέρνηση του στερεί την κατάλληλη θεραπεία. Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι της γεωργιανής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι ψεύδεται για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, αποσκοπώντας σε πρόωρη αποφυλάκισή του.
Η Βαρσοβία είχε προτείνει στην Τιφλίδα να νοσηλευτεί ο Μιχαήλ Σαακασβίλι στην Πολωνία.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Γεωργίας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό.
Σχετικά Νέα
Βενεζουέλα: Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου εν μέσω ερευνών για διαφθορά
Ο Ταρέκ Ελ Αϊσάμι, υπουργός Πετρελαίου της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε την παραίτησή του,.
Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν έχει εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της FED Τζερόμ Πάουελ
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διατηρεί την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ.
Η Βουλγαρία τάσσεται υπέρ της ταχείας ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ
Η Βουλγαρία τάσσεται υπέρ της ταχείας ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση των Δυτικών Βαλκανίων αλλά.
Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά πετούσαν προς τα σύνορα της
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έστειλε ένα μαχητικό Su-35 στην περιοχή της Βαλτικής.