Η ΝΔ θα πάει μέχρι τέλους το ζήτημα Πολάκη

Μέχρι τέλους θα συντηρήσει η Νέα Δημοκρατία το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και την αήθη επίθεση, την οποία εξαπέλυσε στον υποψήφιο της «γαλάζιας» παράταξης για την Ευρωβουλή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Εν αναμονή της κατάθεσης πρότασης μομφής, κίνηση που έχει προαναγγείλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οδός Πειραιώς βλέπει το εσωτερικό της κυβέρνησης να βρίσκεται σε ευθεία ταλάντωση, τη στιγμή που το «Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας» μετατρέπεται σε σημαία της στρατηγικής αποδόμησης. Μίας στρατηγικής, η οποία έρχεται και καταρρίπτει για πολλοστή φορά το περιλάλητο «ηθικό πλεονέκτημα» της Κουμουνδούρου, όσο η κοινωνία…βράζει από τα γραφόμενα του, κατά Αλέξη Τσίπρα, αψύ αναπληρωτή υπουργού.

Η κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του Παύλου Πολάκη, την οποία ο πρωθυπουργός έχει υποστηρίξει ότι θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης, μετατρέπεται σε όχημα συνολικής επίθεσης της Νέας Δημοκρατίας στην κυβερνητική πολιτική. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δείξει προς την κατεύθυνση ενός τριήμερου…τσεκουρώματος κάθε πτυχής του αφηγήματος που στήνει το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των ευρωεκλογών. Ήδη, η οδός Πειραιώς έχει θέσει στο στόχαστρό της την παροχολογία του κ. Τσίπρα, μέσω της οποίας, όπως επισημαίνει, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να δραπετεύσει από τη σκληρή πραγματικότητα, ενώ…αέρα στα πανιά δίνει και το γεγονός ότι κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησαν τη μαξιμινή γραμμή στήριξης του Παύλου Πολάκη.

«Μετατρέποντας την πρόταση μομφής κατά του Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για όλη την κυβέρνησή του, ο κ. Τσίπρας επί της ουσίας καθιστά όλους τους υπουργούς του όμοιους του κ. Πολάκη», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή των «γαλάζιων», οι οποίοι τονίζουν ότι η ασπίδα προστασίας που άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας αποτυπώνει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα, αλλά αδυνατεί να αφουγκραστεί και την κοινή γνώμη. «Αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης είναι πρωτοφανές, και ακόμη πιο πρωτοφανές είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει καν τη ντροπή που ένιωσαν όλοι οι Έλληνες για αυτήν την αήθη επίθεση. Ο πολιτικός πολιτισμός και το ήθος στην πολιτική είναι μάχες που η Νέα Δημοκρατία δίνει διαχρονικά, πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια που ο ακραίος λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ τείνει να καλύψει όλη την πολιτική ζωή της χώρας. Η αλήθεια είναι μία: Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην ένιωσε αηδία και απέχθεια για τη συμπεριφορά τόσο του κ. Πολάκη, όσο και του κ. Τσίπρα για την κάλυψη που του παρείχε. Και για αυτό ακριβώς οι επιλογές και η στάση του κ. Τσίπρα αμφισβητούνται για πρώτη φορά τόσο φανερά, ακόμη και από πολλά στελέχη του κόμματός του», ανέφεραν, τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

capital.gr

Σχετικά Νέα