Η Μόσχα εκφράζει λύπη για την «αδικαιολόγητη προκατάληψη» της Μολδαβίας απέναντι στη Ρωσία

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την “αδικαιολόγητη προκατάληψη” της Μολδαβίας απέναντι στη Ρωσία και σημείωσε ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή σε καλές σχέσεις με τη χώρα.

Η Μολδαβία έχει βρεθεί στο επίκεντρο από τότε που εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία, καθώς υπάρχει φόβος ότι η μικρή χώρα, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία και στην αποσχισθείσα από αυτήν φιλορωσική περιοχή της Υπερδνειστερίας σταθμεύει ρωσική ειρηνευτική δύναμη, θα μπορούσε να συρθεί στον πόλεμο.

“Η Ρωσία ήταν πάντα –και παραμένει– ανοιχτή στην εγκαθίδρυση γειτονικών, αμοιβαία επωφελών σχέσεων με την Μολδαβία”, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Λυπούμαστε σοβαρά που η ηγεσία της Μολδαβίας έχει αδικαιολόγητη και αβάσιμη προκατάληψη απέναντι στη Μόσχα. Πάσχουν μάλλον από μόλυνση ρωσοφοβίας”, σημείωσε.

Παράλληλα ερωτηθείς σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας αν το Λονδίνο έχει σχέδια για αποστολή στρατιωτικής υποστήριξης στη Μολδαβία, ο Τζέιμς Κλέβερλι απάντησε ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας της Μολδαβίας από επίθεση από τη Ρωσία είναι η προστασία της Ουκρανίας.

 

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους να προστατεύσουμε την Μολδαβία από επίθεση είναι να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να αμυνθούν εναντίον της Ρωσίας”, σημείωσε ο Κλέβερλι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα