Η Μοσάντ προειδοποιεί για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών (Μοσάντ) προειδοποιεί πως το Ιράν υποστηρίζει την τρομοκρατία εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών θεσμών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Για τον σκοπό αυτόν, η Τεχεράνη βασίζεται σε συνεργαζόμενες εγκληματικές ομάδες στην Ευρώπη, όπως μεταδίδει σήμερα ισραηλινή εφημερίδα.

Η Jerusalem Post κατονομάζει δύο ομάδες – τις Foxtrot και Rumba – ως «άμεσα υπεύθυνες για βίαιες ενέργειες και προώθηση της τρομοκρατίας στη Σουηδία και αλλού στην Ευρώπη». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μοσάντ πιστεύει πως οι ομάδες έλαβαν χρηματοδότηση και οδηγίες από το Ιράν.

Αφήνει αιχμές πως η Τεχεράνη ενδέχεται να συνδέεται με περιστατικό που συνέβη προ ημερών στις Βρυξέλλες, όπου άνδρας πέταξε χειροβομβίδα προς το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας.

Επιπροσθέτως, η Μοσάντ υποπτεύεται ότι το Ιράν ευθύνεται για επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη πριν από ένα δεκαπενθήμερο.

Δεν υπήρξαν θύματα σε κάποιο από τα παραπάνω περιστατικά.

Η ομάδα Foxtrot είναι γνωστή στη Σουηδία για την εμπλοκή της σε δολοφονίες και στη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ δραστηριοποιείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνει η Μοσάντ. Επικεφαλής είναι ένα Σουηδός με κουρδικές ρίζες, με το προσωνύμιο «Κουρδική Αλεπού», ο οποίος είχε συλληφθεί στο Ιράν και αργότερα στρατολογήθηκε για τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Το Ιράν πιθανολογείται ότι φιλοδοξεί να εκμεταλλευθεί το κύμα αντισημιτισμού που διογκώνεται ανά τον κόσμο, λόγω του πολέμου στη Γάζα, προκειμένου να στρατολογήσει νέους συνεργούς για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Μοσάντ υπογραμμίζει πως συνεργάζεται με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών ώστε να αποτρέψει τέτοιες δραστηριότητες.

 

Πηγή    ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα