Η Κίνα ανοίγει τα σύνορα, καταργεί την καραντίνα για ταξιδιώτες

Η Κίνα θα σταματήσει από τις 8 Ιανουαρίου να απαιτεί από τους εισερχόμενους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Υγείας σε ένα σημαντικό βήμα προς τη χαλάρωση των περιορισμών στα σύνορά της, τα οποία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά από το 2020.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Covid-19 θα υποβαθμιστεί επίσης ως ασθένεια στη λιγότερο αυστηρή Κατηγορία Β από την τρέχουσα ανώτατη Κατηγορία Α, ανέφερε η υγειονομική αρχή σε ανακοίνωσή της.

Η Κίνα εφάρμοζε πολιτική μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊό τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά αποφάσισε να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα τον περασμένο μήνα υπό το βάρος της αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας και της αποδυνάμωσης της οικονομίας.

Ωστόσο, τα αυστηρά μέτρα για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες παρέμεναν μέχρι σήμερα σε ισχύ, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής καραντίνας πέντε ημερών σε εγκαταστάσεις υπό την εποπτεία της κυβέρνησης και τρεις ακόμη απομόνωσης στο σπίτι.

Ο περιορισμός αυτός καθώς και αυτός που αφορά στον αριθμό των επιβατών σε διεθνείς πτήσεις θα καταργηθούν από τις 8 Ιανουαρίου. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας τόνισε ότι γενικά θα γίνουν λιγότερο αυστηρές οι διαδικασίες για την είσοδο ξένων επισκεπτών στη χώρα για λόγους εργασίας.

Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Κίνα θα πρέπει, ωστόσο, να υποβληθούν σε PCR τεστ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση, ανέφερε η κινεζική υγειονομική αρχή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα