Η Κίνα ανακοίνωσε έρευνα αντιντάμπινγκ κατά των χημικών της Δύσης

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά έρευνα αντιντάμπινγκ για τα συμπολυμερή POM, έναν τύπο χημικών τεχνικών προϊόντων, που εισάγει από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Η εκκίνηση της έρευνας πρέπει να θεωρηθεί ως μια πρώτη κίνηση αντίδρασης του Πεκίνου απέναντι στην ευρεία αύξηση των αμερικανικών δασμών σε πλήθος κινέζικων εισαγόμενων προϊόντων η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Μπάιντεν, και που μεταξύ των άλλων συμπεριλαμβάνει τον τετραπλασιασμό του δασμολογικού συντελεστή για τα κινέζικα ηλεκτροκίνητα οχήματα από 25% σε 100% αλλά και της απόφασης της Ευρωπαϊκή Ένωσης, να ανοίξει έρευνα για πιθανές παράνομες κρατικές επιδοτήσεις στα κινέζικα ηλεκτροκίνητα οχήματα

Τα συμπολυμερή χημικά μπορούν να αντικαταθιστούν εν μέρει ορισμένα μέταλλα όπως ο χαλκός και ο ψευδάργυρος και έχουν διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτικών αυτοκινήτων, των ηλεκτρονικών και του ιατρικού εξοπλισμού, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, αλλά είναι δυνατό να παραταθεί για έξι μήνες, κατέληξε το υπουργείο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα