

Η Αυστρία δεν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, εξηγώντας ότι η περίπτωση της χώρας του διαφέρει από αυτές της Σουηδίας και της Φινλανδίας.
“Έχουμε μια εντελώς διαφορετική γεωγραφική κατάσταση. Έχουμε επίσης μια εντελώς διαφορετική ιστορία και νομίζω πρέπει αυτό να το λάβει κανείς υπ’ όψιν”, δήλωσε ο κ. Σάλενμπεργκ νωρίτερα σήμερα, στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι η Αυστρία δεν είναι πολιτικά ουδέτερη.
“Δεν υπάρχει ουδετερότητα σε μια πολεμική επίθεση”, τόνισε αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας και πρόσθεσε ότι “έχουμε τοποθετηθεί πολύ ξεκάθαρα, υποστηρίζουμε όλες τις κυρώσεις και κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να προσφέρουμε υποστήριξη”.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η ασφάλεια της Αυστρίας εξακολουθεί να είναι εγγυημένη παρά την ουδετερότητα της χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι αυστριακές ένοπλες δυνάμεις δεν θα πρέπει να υποτιμώνται. Αλλά είναι επίσης αλήθεια, σημείωσε, ότι τώρα η Βιέννη θέλει να επενδύσει περισσότερα χρήματα στην ασφάλειά της.
“Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο φιλικός όσο θα θέλαμε. Υπάρχουν κράτη που δυστυχώς είναι πρόθυμα να καταφύγουν σε στρατιωτική ισχύ προκειμένου να διεκδικήσουν τα συμφέροντά τους”, επισήμανε.
Σχετικά Νέα
Ένας Πύργος Τραμπ στη Δαμασκό – Πώς ο αλ Σάρα επιδιώκει να δελεάσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Προσπάθεια να προσελκύσει την Ουάσινγκτον φέρεται να καταβάλει ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας, Άχμαντ.
Ουρουγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα, ο οποίος πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου, λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα
Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα πάσχει από καρκίνο του οισοφάγου σε.
Βόρεια Μακεδονία: Το αλβανικό κόμμα του υπουργού Υγείας αποχωρεί από την κυβέρνηση
Το αλβανικό κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς», του οποίου ηγείται ο υπουργός Υγείας στη.
Βρετανία: Η αντιτρομοκρατική ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.