

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γουινέας-Μπισάου, Κάρλος Κορέια, πέθανε σήμερα στη Λισαβόνα σε ηλικία 87 ετών από τις επιπλοκές μακράς νόσου, ανακοίνωσε η προεδρεία της Γουινέας-Μπισάου.
«Με μεγάλη θλίψη έμαθα για τον θάνατο του Κάρλος Κορέια», έγραψε ο πρόεδρος Σισόκο Εμπάλο.
Βετεράνος του πολέμου για την ανεξαρτησία της πρώην πορτογαλικής αποικίας, ο Κάρλος Κορέια ήταν πρώην ηγέτης του Αφρικανικού Κόμματος για την Ανεξαρτησία της Γουινέας και του Πράσινου Ακρωτηρίου (PAIGC), που κυριάρχησε για πολύ καιρό στην πολιτική ζωή της χώρας. Διετέλεσε πρωθυπουργός τέσσερις φορές (1991-1994, 1997-1998, 2008, 2015-2016).
Γεωπόνος που εκπαιδεύτηκε στην Ανατολική Γερμανία, ο Κάρλος Κορέια ανήκε στα πρώτα στελέχη του PAIGC. Ήταν το τελευταίο εν ζωή μέλος της γενιάς του πατέρα της ανεξαρτησίας, Αμίλκαρ Καμπράλ. «Ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος σε όλη την πολιτική του καριέρα», δήλωσε ο Σέκο Σέιντι, βετεράνος του πολέμου της ανεξαρτησίας που είχε γνωρίσει καλά τον πρώην πρωθυπουργό.
Η Γουινέα-Μπισάου γνώρισε μετά την ανεξαρτησία της το 1974 πλήθος πραξικοπημάτων, απόπειρες πραξικοπήματος και διαδοχικές κυβερνήσεις.
Σχετικά Νέα
Ζελένσκι: Η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις, δεν έχει απαντήσει για τη συνάντηση με Πούτιν στη Κωνσταντινούπολη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις της εναντίον της Ουκρανίας,.
Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας: «Η Ρωσία ευθύνεται για την κατάρριψη αεροσκάφους της Malaysian Airlines το 2014 στην Ουκρανία»
Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ) αποφάνθηκε σήμερα ότι η Ρωσία ευθύνεται για την.
Βόρεια Μακεδονία: Το αλβανικό κόμμα του υπουργού Υγείας αποχωρεί από την κυβέρνηση
Το αλβανικό κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς», του οποίου ηγείται ο υπουργός Υγείας της.
Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας αποφάνθηκε ότι η Ρωσία ευθύνεται για την κατάρριψη αεροσκάφους της Malaysian Airlines το 2014 στην Ουκρανία
Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ) αποφάνθηκε σήμερα, Δευτέρα (12/5) ότι η Ρωσία ευθύνεται.