

Συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις στη Γουατεμάλα κατά του μέτρου της κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει να ασφαλίζονται στο εξής υποχρεωτικά όλα τα μηχανοκίνητα τροχοφόρα οχήματα. Ανυποχώρητη δηλώνει η Κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη Προέδρου, Μπερνάρντο Αρέβαλο.
Στις 17 Μαρτίου, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε διατάξεις που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Μαΐου στη Γουατεμάλα και θα υποχρεώνουν όσους διαθέτουν μηχανοκίνητα τροχοφόρα οχήματα να τα ασφαλίζουν για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές τρίτων.
«Τα τροχαία δυστυχήματα είναι η κυριότερη αιτία θανάτου στη χώρα μας, ξεπερνούν κατά πολύ την εγκληματικότητα. Πρόκειται για εθνική τραγωδία, που πρέπει να αντιμετωπιστεί και θα αντιμετωπιστεί. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, και γι’ αυτό πρέπει να λάβουμε μέτρα, να εγγυηθούμε την τήρηση του νόμου», τόνισε ο γραμματέας επικοινωνίας της προεδρίας, Σαντιάγο Παλόμο, σε συνέντευξη Τύπου.
Οι διαδηλώσεις που άρχισαν προχθές Τρίτη (σ.σ. 18.03.2025) εναντίον της μεταρρύθμισης συνεχίστηκαν χθες Τετάρτη (σ.σ. 19.03.2025), με περίπου τριάντα οδικούς άξονες αποκλεισμένους σε διάφορες περιοχές της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας.
Guatemala is in chaos. This is what a country looks like after USAID rigs your elections and installs pedophiles as politicians. pic.twitter.com/of9GUwH3u5
— RyanMatta (@RyanMattaMedia) March 19, 2025
GUATEMALA NO QUIERE AVANZAR Otra vez, bloqueos contra un cambio necesario: ahora los motoristas rechazan el seguro obligatorio.
Cada intento de mejorar el país se topa con resistencia ¿Hasta cuándo seguiremos frenando el progreso? #Guatemala #Bloqueos… pic.twitter.com/YYhrFp4QNe
— Bonilla Noticias (@BonillaNoticias) March 18, 2025
Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου υπογραμμίζουν πόσο επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση για τον πληθυσμό στη Γουατεμάλα, όπου σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, η φτώχεια μαστίζει το 60% των 17,7 εκατομμυρίων κατοίκων.
Η Κυβέρνηση πήρε την απόφαση να νομοθετήσει για να γίνουν οι ασφαλίσεις όλων των ειδών μηχανοκίνητων οχημάτων υποχρεωτικές έπειτα από φοβερό τροχαίο που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου, με λεωφορείο και απολογισμό 54 νεκρούς.
Σχετικά Νέα
Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Απορρίπτει «οποιαδήποτε μόνιμη κατοχή» του λιβανέζικου εδάφους από το Ισραήλ
Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη ισραηλινή στρατιωτική παρουσία στον Λίβανο.
Σκληραίνει η κόντρα Τραμπ – δικαστών που μπλοκάρουν διατάγματά του
ΟΛευκός Οίκος επέκρινε και πάλι χθες Τετάρτη τους «ακτιβιστές» ομοσπονδιακούς δικαστές και ζήτησε από.
Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Φίτσο ενισχύει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία
Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο έχει αποκαταστήσει πλήρως, με την ανάκτηση αρκετών ανταρτών.
Al Jazeera: Ο σουδανικός στρατός είναι κοντά στην εισβολή στο προεδρικό μέγαρο στο Χαρτούμ
Πηγές του σουδανικού στρατού είπαν στο Al Jazeera ότι «οι δυνάμεις του στρατού είναι.