

Ο μέσος όρος θετικότητας έχει σταθεροποιηθεί στο 2.9, ωστόσο είναι σημαντικό να επιταχυνθεί η εμβολιαστική διαδικασία.
«Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί. Έχουμε ένα κυλιόμενο μέσο όρο που βρίσκεται στα 2.600 κρούσματα και ο μέσος όρος θετικότητας είναι 2,9. Έχουμε σταθεροποιηθεί, αλλά ας μην υποτιμούμε τα νούμερα. Υπάρχει ανάγκη για μεγάλη εγρήγορση και να κάνουμε πολλά τεστ», είπε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Μην υποτιμάμε τις συστάσεις της επιτροπής. Και το τεστινγκ πρέπει να είναι συνεχές, και οι περιορισμοί στις συναθροίσεις. Ισχύει και το μέτρο της μάσκας. Πρέπει να τηρηθούν οι συστάσεις και να γίνει επιτήρηση από όλους για την τήρηση των μέτρων, αλλά και έλεγχος από την Πολιτεία».
«Τα μέτρα αυτά σχετίζονται με την επιτήρηση που ισχύει σε αυτές τις περιοχές. Εάν δούμε ότι κοκκινίζει κάποια περιοχή και σχετίζεται με δραστηριότητες υψηλού κινδύνου, όπως το clubbing, υπάρχουν μέτρα περιορισμού σε αυτές τις περιοχές», είπε ο κ. Γώγος.
Στόχος αυτή τη στιγμή είναι να επιταχυνθεί η εμβολιαστική κάλυψη στις νέες ηλικίες. Επιπλέον, ο κ. Γώγος τόνισε πως το εμβόλιο είναι ασφαλές για τις νεαρές ηλικίες και για τα παιδιά, με τη συναίνεση των γονιών τους.
«Πρέπει να μπούμε σε μία συνθήκη κανονικότητας. Ο χρόνιος covid είναι πολύ σοβαρός, επομένως θα πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας», τόνισε.
Σχετικά Νέα
Μαρκόπουλο: Ένοπλη ληστεία με λεία 20.000 ευρώ σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα(21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στον Μαρκόπουλο,.
Δημογραφικό: Τα «καμπανάκια» χτυπούν ασταμάτητα
Το ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) για το δημογραφικό με.
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.