Γιάννης Μαρκόπουλος: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο στον Μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

Η σορός του εκτέθηκε νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα όπου εκατοντάδες κόσμου έφτασαν για το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο συνθέτη που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 84 ετών.

Το λαϊκό προσκύνημα ήταν μέχρι τις 16:00 και η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 17:00 στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στην Μητρόπολη το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν  η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, ο υπουργός Πολιτισμού Γ. Κουτεντάκης και δεκάδες εκπρόσωποι της πολιτικής και των Τεχνών. Ανθρωποι που στάθηκαν πλάι στον Γιάννη Μαρκόπουλο και ερμήνευσαν το έργο του, όπως ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης στάθηκαν στο πλευρό της γυναίκας του Βασιλικής και της κόρης τους Λένγκως. Τον επικήδειο εκφώνησε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μετά από παράκληση της οικογένειας.

Την ώρα της μεταφοράς της σορού του Γιάννη Μαρκόπουλου από το παρεκκλήσι προς τη Μητρόπολη, για να ξεκινήσει η κηδεία, ο κόσμος χειροκρότησε τον μεγάλο συνθέτη ενώ κάποιοι φώναξαν «αθάνατος».

Το φέρετρο με τη σορό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία, ενώ λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασαν και βρακοφόροι, από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη οι οποίοι απέδωσαν τιμές. Οι Κουρήτες, έμειναν στο πλάι της σορού σε όλη τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος, σαν τιμητική φρουρά.

Λίγα λόγια για την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη είπε ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, τραγουδιστής, ο οποίος είχε συνεργαστεί πολλές φορές με τον Γιάννη Μαρκόπουλο: «Με τον Γιάννη συνεργάστηκα πάνω από 40 χρόνια. Συμμετέχω σε 25-30 δίσκους του. Σαν αδερφό μου τον έβλεπα κι εκείνος το ίδιο νομίζω ότι με έβλεπε. Είμαι συντετριμμένος γιατί ίσως είμαι ο μοναδικός συνεργάτης του που έχω τραγουδήσει μόνο Μαρκόπουλο. Σε όλο το διάβα της ζωής μου μόνο Μαρκόπουλο έχω πει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα