

Το δημοσίευμα των «New York Times» που ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος Τραμπ γνώριζε για την «πληροφορία» των μυστικών υπηρεσίων περί εξαγοράς των Ταλιμπάν από τη Ρωσία για να επιτίθενται σε Αμερικανούς στρατιώτες, απορρίφθηκε επανειλημμένα από τη Μόσχα. Όμως κάποια ΜΜΕ και αντίπαλοι του Τραμπ εξακολουθούν αντιμετωπίζουν αυτή την ιστορία ως πραγματική.
Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζακ Ριντ και μέλος της Επιτροπής της Γερουσίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καταδίκασε την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου στη δημοσίευση της «πληροφορίας» από τους «New York Times» για αμοιβές των Ταλιμπάν, υποστηρίζοντας ότι o Τραμπ θα έπρεπε να δράσει. Ο Ριντ υποστήριξε ότι οι υποτιθέμενες πληρωμές στους Ταλιμπάν για τη δολοφονία Αμερικανών στρατιωτών δεν «μπορούν να γίνουν αποδεκτές».
«Εάν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να δελεάσει Αφγανούς να δολοφονήσουν Αμερικανούς στρατιωτικούς, είναι σοβαρό ζήτημα. Αυτή είναι μια πληροφορία που θα έπρεπε να είχε “πιάσει” ο Πρόεδρος» δήλωσε ο Ριντ.
Υποστηρίζοντας επίσης ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θα έπρεπε τουλάχιστον να αντιμετωπίσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τουλάχιστον να τον προειδοποιήσει για παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον. Όπως σημείωσε τα μέλη των επιτροπών της Γερουσίας δεν έχουν την αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο.
«Δεν υπάρχουν αποδείξεις»
Ο Ρίντ αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας σαν να επρόκειτο για πραγματική αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών, παρότι οι «New York Times» επικαλούνται ανώνυμες πηγές και η αξιοπιστία του αμφισβητείται από τις αμερικανικές και τις ρωσικές Αρχές αλλά και από τους Ταλιμπάν.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το δημοσίευμα «fake news», αμφισβητώντας και την ύπαρξη των πηγών που επικαλείται η εφημερίδα. Ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε για καμιά αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών για «αμοιβές στους Ταλιμπάν». Επίσης, ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους, τόνισε ότι οι άνθρωποι πίσω από τη διαρροή είναι ικανοί για κάθε έγκλημα και είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν.
Σημειώνεται ότι οι «New York Times» δημοσίευσαν ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών (NIC) και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες για την αναφορά περί αμοιβών στους Ταλιμπάν, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν «άμεσα αποδεικτικά στοιχεία».
Η Μόσχα έχει αντικρούσει τους ισχυρισμούς της αμερικανικής εφημερίδας, υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ επιλέγουν τέτοιες διαρροές για να διατηρούν έτσι τον έλεγχό τους σε παράνομες πηγές εσόδων από το Αφγανιστάν.
Τους ισχυρισμούς έχουν αρνηθεί και οι Ταλιμπάν, τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη από τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι το δημοσίευμα αποσκοπεί στη διατήρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.
Σχετικά Νέα
Ο Μάικλ Τζόρνταν ξανά στο ΝΒΑ
Ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών μετά από 22 χρόνια επιστρέφει στην Λίγκα ως.
Ζελένσκι: Θα εκτιμούσαμε την παρουσία Τραμπ στη συνάντηση στην Τουρκία
Τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία.
Μόντι: Οι επιχειρήσεις μας κατά του Πακιστάν έχουν απλώς “παγώσει” – Η συμπεριφορά τους θα κρίνει το μέλλον
Στο πρώτο του διάγγελμα προς τους πολίτες της Ινδίας, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υποστήριξε.
Τραμπ: Εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και.