

Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία ξεπέρασε σήμερα το όριο του ενός εκατομμυρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.
Η χώρα, η οποία χαρακτηριζόταν καλή μαθήτρια στην Ευρώπη ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού ώσπου χτυπήθηκε σκληρά από το λεγόμενο δεύτερο κύμα, έχει καταγράψει ως σήμερα 1.006.394 μολύνσεις (+22.806 σε 24 ώρες) και 15.586 θανάτους (+426, αριθμός άνευ προηγουμένου), σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το ινστιτούτο.
Το ομόσπονδο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βόρειας Βεστφαλίας, το πολυπληθέστερο της Γερμανίας, βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των Länder όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων (250.000+), ακολουθούμενο από τη Βαυαρία (198.000+) και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (σχεδόν 143.000). Στο Βερολίνο, έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 62.000 μολύνσεις.
Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού τουλάχιστον ως τις αρχές Ιανουαρίου, αν όχι για περισσότερο, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων και της περαιτέρω μείωσης του αριθμού των ανθρώπων που μπορούν να συμμετέχουν σε δημόσιες συναθροίσεις, τόνιζε προχθές Τετάρτη η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.
“Χρειάζεται ακόμη να καταβάλλουμε προσπάθειες (…), ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο”, εξήγησε η καγκελάριος μετά τις συνομιλίες της για επτά και πλέον ώρες με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των 16 ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Με το σταγονόμετρο η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα – Σύμμαχοι απειλούν με κυρώσεις το Ισραήλ
Μετά από σχεδόν τρεις μήνες αποκλεισμού, τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν τη.
Συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χορήγηση δανείων 4 δισεκ. ευρώ στην Αίγυπτο
Η Ευρωπαϊκή Ένωσηθα χορηγήσει μακροοικονομική βοήθεια 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αίγυπτο κατόπιν συμφωνίας γι’.
ΗΠΑ: Επαναπατρίστηκε ομάδα μεταναστών που συμφώνησε να εγκαταλείψει τη χώρα οικειοθελώς
Μια πρώτη ομάδα μεταναστών χωρίς χαρτιά, τα μέλη της οποίας συναίνεσαν να λάβουν βοήθημα.
ΗΠΑ: Αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων θα λάβει η οικογένεια της γυναίκας που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για να καταβληθεί ποσό σχεδόν.