

Η ένωση των δημόσιων λειτουργών υγείας BVOeGD συνιστά τους Γερμανούς να υιοθετήσουν τις συνήθειες των κατοίκων των θερμότερων περιοχών της νότιας Ευρώπης, εισάγοντας στην ζωή τους την μεσημεριανή σιέστα, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τις υψηλές θερμοκρασίες του παρατεταμένου καύσωνα.
«Ξυπνήστε νωρίς, εργασθείτε παραγωγικά το πρωί και κάντε μία σιέστα το μεσημέρι», δηλώνει ο επικεφαλής της Ένωσης Γιοχάνες Νίσεν σε συνέντευξή του στο δίκτυο RND.
Αν και η Γερμανία δεν γνωρίζει τον καύσωνα που πλήττει την νότια Ευρώπη, οι θερμοκρασίες που επικρατούν βρίσκονται γύρω στους 35°C και 38.8°C, θερμοκρασία ρεκόρ που καταγράφηκε στην Βαυαρία. «Στην σφοδρή ζέστη οι άνθρωποι δεν είναι τόσο ενεργητικοί όσο υπό άλλες συνθήκες. Επιπλέον, ο κακός ύπνος λόγω της έλλειψης ψύξης την νύκτα οδηγεί σε προβλήματα συγκέντρωσης», εξηγεί ο Γιοχάνες Νίσεν.
Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι η σιέστα δεν είναι κακή ιδέα, «αλλά οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το διαπραγματευθούν αυτό μαζί». Η εργοδοτική ένωση BDA είναι ανοιχτή στην ιδέα της σιέστας και θεωρεί ότι το ευέλικτο ωράριο θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να κάνουν μεγαλύτερα διαλείμματα το μεσημέρι αν αυτό βολεύει και τις δύο πλευρές.
Ο Γιοχάνες Νίσεν ζητάει επίσης «περισσότερους ανεμιστήρες και ελαφρύτερο ντύσιμο, ακόμη και αν ο ενδυματολογικός κώδικας του γραφείου δεν το επιτρέπει» και τονίζει ότι, «ένα κρύο ποδόλουτρο κάτω από το γραφείο θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή για να παραμείνετε δροσεροί καθώς εργάζεστε από το σπίτι».
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Ο στρατός λέει ότι «εξάλειψε» ένα μέλος της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι «εξάλειψε» ένα μέλος του φιλοϊρανικού κινήματος Χεζμπολάχ στον.
Ουκρανικό: Συνομιλία Σιμπίχα-Φιντάν εν όψει της συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Άντριι Σιμπίχα δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε μια ενδελεχή συνομιλία.
Συμφωνία μαμούθ Κατάρ-Boeing ύψους $200 δισ. – Το μεγαλύτερο deal για τον αμερικανικό κολοσσό
Το Κατάρ υπέγραψε την Τετάρτη συμφωνία για την αγορά δεκάδων αεροσκαφών από την αμερικανική.
Ουγγαρία: Νομοσχέδιο του Όρμπαν στοχοποιεί οργανισμούς με ξένη χρηματοδότηση
Το κυβερνών κόμμα Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν κατέθεσε νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο, με.