Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες και μεγάλες καταστροφές από ανεμοστρόβιλο

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, «δέκα εκ των οποίων σοβαρά», από ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Πάντερμπορν της δυτικής Γερμανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε επίσης μεγάλες καταστροφές σε αυτήν την πόλη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που χτυπήθηκε σκληρά από την κακοκαιρία που σαρώνει τη Γερμανία και η οποία ξέσπασε ύστερα από ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

«Κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, ένας ανεμοστρόβιλος το απόγευμα της Παρασκευής χάραξε μια πορεία καταστροφής από τα δυτικά προς τα ανατολικά μέσω του κέντρου του Πάντερμπορν προς την κατεύθυνση των ανατολικών τμημάτων της πόλης», δήλωσε η αστυνομία, προσθέτοντας «Εδώ επικρατεί χάος αυτή τη στιγμή».

Στην κοντινή πόλη Lippstadt, περισσότεροι από 100 άνθρωποι παγιδεύτηκαν προσωρινά σε μια τοπική υπαίθρια πισίνα, αφού πεσμένα δέντρα απέκλεισαν την έξοδο.

«Ολόκληρη η περιοχή της πόλης υπέστη σοβαρές ζημιές», δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Lippstadt.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί περίπου 200 με 300 πυροσβέστες.

Οι γερμανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες είχαν εκδώσει προειδοποίηση για καταιγίδα για την Παρασκευή και προέβλεπαν θυελλώδεις θύελλες έως και 130 km/h (80 μίλια/ώρα) σε ορισμένα σημεία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα