

Στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) προκαλούν πονοκέφαλο οι δύσκολες συνεννοήσεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) με το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) και τους Πράσινους για την προετοιμασία των διερευνητικών συνομιλιών, μετά τις εκλογές στη Γερμανία.
«Είναι τρελό, ακόμα και το κλείσιμο ενός ραντεβού μαζί τους για τις διερευνητικές αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο», γράφει η εφημερίδα «Rheinische Post» ότι επέκριναν οι Χριστιανοκοινωνιστές το CDU, επικαλούμενη κύκλους του βαυαρικού βραχίονα του κόμματος.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επικρίνεται από το CSU και το μέγεθος της ομάδας του CDU, η οποία θα λάβει μέρος στις διερευνητικές συνομιλίες. «Είναι πλήρως ακατανόητη η συμμετοχή μιας ομάδας δέκα ατόμων. Για τέτοιες διαπραγματεύσεις χρειάζεται μια μικρή ομάδα. Είναι αντιπαραγωγικό να προτείνεις δέκα άτομα», σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους της CSU.
Εκτός από τον υποψήφιο καγκελάριο Άρμιν Λάσετ, τον γενικό γραμματέα του CDU Πάουλ Τσίμιακ και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ραλφ Μπρίνκχαους, θα συμμετέχουν στην ομάδα για τις διερευνητικές συζητήσεις με το FDP και τους Πράσινους οι πέντε αντιπρόεδροι του CDU συν δύο Χριστιανοδημοκράτες πρωθυπουργοί κρατιδίων.
Ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Μάρκους Μπλούμε, είχε προηγουμένως ανακοινώσει μέσω twitter ότι το κόμμα του ήταν έτοιμο για συνομιλίες νωρίτερα. «Χαίρομαι για τις συνομιλίες μας με το FDP. Είναι καλό που συμφωνήθηκαν. ΥΓ: Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει όλη την προηγούμενη εβδομάδα», έγραψε.
Σχετικά Νέα
Οι Χούθι απειλούν με αποκλεισμό το λιμάνι της Χάιφα – Προειδοποιούν ότι τα πλοία που κατευθύνονται εκεί αποτελούν πλέον «στόχους»
Οι Χούθι της Υεμένης δήλωσαν τη Δευτέρα ότι θα επιβάλουν «ναυτικό αποκλεισμό» στο ισραηλινό.
Φον ντερ Λάιεν: Ο Τραμπ ενημέρωσε ηγέτες της ΕΕ και τον Ζελένσκι για την επικοινωνία του με τον Πούτιν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιβεβαίωσε πως η ίδια και.
Το Βατικανό ως oυδέτερος xώρος για ειρηνευτικές συνομιλίες
Η πρόταση του Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ να φιλοξενήσει συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το Ισραήλ θα αναλάβει τον έλεγχο όλης της Γάζας, λέει ο Νετανιάχου – Με το σταγονόμετρο η ανθρωπιστική βοήθεια, «σκηνικό αποκάλυψης», καταγγέλλουν οι ΜΚΟ
Απαντώντας στην ανακοίνωση της περιορισμένης επανέναρξης εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας,.