Γάζα: Για πρώτη φορά επιχειρούν μεικτά τάγματα των Ισραηλινών δυνάμεων

Για πρώτη φορά, ένα από τα τάγματα έρευνας και διάσωσης της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου IDF, που αποτελείται από άνδρες και γυναίκες στρατιώτες, επιχειρεί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά οι IDF.

Πρόκειται για το 498ο Τάγμα Έρευνας και Διάσωσης “Shahar”, με επικεφαλής τον Αντισυνταγματάρχη Yarden (το επίθετο του οποίου αποκρύπτεται για λόγους ασφαλείας). Εντάσσονται στις επίγειες δυνάμεις της 162ης Μεραρχίας κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά της Χαμάς στη Γάζα. Oi IDF λένε ότι οι στρατιώτες έρευνας και διάσωσης επιχειρούσαν πρόσφατα στο στρατόπεδο Shati της πόλης της Γάζας με στρατεύματα της 460ης Ταξιαρχίας.

Οι στρατιώτες της μονάδας μικτών ταγμάτων εκτελούν καθήκοντα «σύμφωνα με την πείρα τους», λέει ο Ισραηλινός Στρατός, συμπεριλαμβανομένων ερευνών για όπλα της Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επιδρομής της Ταξιαρχίας Καταδρομών σε ένα ξενοδοχείο στη Γάζα, όπου είχαν κρυφτεί στελέχη της Χαμάς, οι στρατιώτες του 498ου Τάγματος διέσπασαν μια υπόγεια τοποθεσία και ανακάλυψαν μέσα όπλα και υλικό πληροφοριών της Χαμάς.

Στο Shati, οι στρατιώτες έρευνας και διάσωσης μάχονται μαζί με το 50ο τάγμα της Ταξιαρχίας Nahal. Ο Γιάρντεν, ο διοικητής του τάγματος, λέει ότι οι στρατιώτες βοήθησαν τα στρατεύματα του Ναχάλ παραβιάζοντας τα κτίρια για να επιτρέψουν την ταχύτερη πρόοδο στο στρατόπεδο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα