

Τα γαλλικά νοσοκομεία δεν μπορούν να αποφύγουν τον αντίκτυπο της ραγδαίας εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας.
Η διασπορά του ιού στη Γαλλία επιταχύνθηκε ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο χθες Παρασκευή.
“Τα σοβαρά περιστατικά που φθάνουν στα νοσοκομεία μας σήμερα είναι το αποτέλεσμα των μολύνσεων που συνέβησαν πριν από 15 ημέρες”, είπε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μετά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο της Μασσαλίας.
“Λαμβάνοντας υπόψη τη διασπορά της επιδημίας σήμερα, γνωρίζουμε ότι ό,τι κι αν κάνουμε, σε 15 ημέρες θα δούμε τις συνέπειες αυτών των μολύνσεων”, σημείωσε.
Πριν από δύο εβδομάδες, η Γαλλία κατέγραφε περίπου 20.000 νέα κρούσματα ημερησίως με περίπου 20 ανθρώπους να εισέρχονται στις μονάδες εντατικής θεραπείες την ημέρα. Χθες Παρασκευή, 122 ασθενείς εισήχθησαν σε ΜΕΘ.
Τα ποσοστά μολύνσεων έχουν αυξηθεί από το καλοκαίρι, με τον μέσο όρο επτά ημερών των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπερνάει τα 10.000 στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με περίπου 5.000 στα τέλη Αυγούστου. Έως τα μέσα Οκτωβρίου, ο μέσος όρος επτά ημερών των ημερήσιων κρουσμάτων ανερχόταν σε 20.000 και τώρα είναι σχεδόν 30.000.
Ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 2.441 σε σύγκριση με περίπου 400 στα τέλη Αυγούστου.
“Η εξάπλωση της επιδημίας δεν έχει τελειώσει. Θα μας περιμένουν δύσκολοι καιροί”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.
Σχετικά Νέα
Ζελένσκι: Θα εκτιμούσαμε την παρουσία Τραμπ στη συνάντηση στην Τουρκία
Τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία.
Μόντι: Οι επιχειρήσεις μας κατά του Πακιστάν έχουν απλώς “παγώσει” – Η συμπεριφορά τους θα κρίνει το μέλλον
Στο πρώτο του διάγγελμα προς τους πολίτες της Ινδίας, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υποστήριξε.
Τραμπ: Εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και.
Η Δανία δοκιμάζει αυτόνομα θαλάσσια drones
Οι Δανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να δοκιμάσουν τέσσερα αυτόνομα θαλάσσια drones, τα οποία θα.