

Οκτώ τόνοι ψαριών βρέθηκαν νεκρά από ασφυξία σε μια λίμνη στο Μαμπλί, στην κεντροανατολική Γαλλία, λόγω της ξηρασίας που επικρατεί στην περιοχή, ανέφερε σήμερα η Ομοσπονδία Αλιείας του Λίγηρα. Η επιχείρηση διάσωσης που οργανώθηκε επέτρεψε να επιβιώσει περίπου το 1% των ψαριών.
Συνολικά, 80 εθελοντές μάζεψαν 10,5 τόνους νεκρών ψαριών την Δευτέρα και άλλα 500 κιλά σήμερα από τη λίμνη Κορνιγιόν, σύμφωνα με τον Βενσάν Γκαρνιέ, ένα στέλεχος της Ομοσπονδίας, αρμόδιο για την ανάπτυξη της αλιείας στην περιοχή.
Στην επιχείρηση που οργανώθηκε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης οι εθελοντές πήγαν με απόχες και μάζεψαν τα ελάχιστα ψάρια που ήταν ακόμη ζωντανά και στη συνέχεια τα έριξαν στον Λίγηρα. Συνολικά, σώθηκαν γύρω στα 100 κιλά ψάρια. Περίπου τα τρία τέταρτα των ψαριών που πέθαναν από ασφυξία ήταν κυπρίνοι.
Λόγω της πτώσης της στάθμης του Λίγηρα, ο οποίος τροφοδοτεί αυτή τη λίμνη και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή, μειώθηκε το ποσοστό οξυγόνου στα νερά και αυξήθηκαν τα φύκια, με αποτέλεσμα τα ψάρια να πεθάνουν από ασφυξία.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.